Συλλογικός Τόμος: Tουρισμός, Τουριστική Ανάπτυξη Συμβολές Ελλήνων Επιστημόνων

vivlio-syllogikos-tomos-cover

Ο Συλλογικός αυτός τόμος, αποτελεί μια συστηματική προσπάθεια καταγραφής και χαρτογράφησης περισσοτέρων από 80 Ελλήνων Επιστημόνων, οι οποίοι εμπλέκονται ακαδημαϊκά, εκπαιδευτικά και ερευνητικά στον επιστημονικό χώρο του Τουρισμού και της Τουριστικής Ανάπτυξης.

Υπό την επιστημονική επιμέλεια των Καθηγητών, Περικλή Λύτρα και Πάρι Τσάρτα, αποτελεί παράλληλα μια προσπάθεια αναλυτικής διερεύνησης και ανάδειξης των κυριότερων θεματικών πεδίων των ερευνητικών ενδιαφερόντων των επιστημόνων που συμμετέχουν σε αυτόν.

Οι συμβολές των Ελλήνων Επιστημόνων, οι οποίες συγκροτούν την ύλη του τόμου:

  • Καλύπτουν το σύνολο των ερευνητικών πεδίων στα οποία επικεντρώνονται οι σύγχρονες σπουδές.
  • Διερευνούν τις εξελίξεις οι οποίες προκύπτουν στη μελέτη του τουριστικού φαινόμενου στον σύγχρονο κόσμο.
  • Επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα διεπιστημονικής προσέγγισης της τουριστικής ανάπτυξης και εκπαίδευσης.
  • Καταγράφουν το εντυπωσιακό εύρος των ζητημάτων τα οποία απασχολούν την σύγχρονη πραγματικότητα του Τουριστικού Τομέα και της Τουριστικής Αγοράς.
  • Αναδεικνύουν πληθώρα θεμάτων τα οποία αφορούν ειδικότερα τις αναγκαίες προτεραιότητες της ελληνικής τουριστικής πολιτικής.
  • Επισημαίνουν εμφατικά ότι η χώρα διαθέτει ένα εντυπωσιακό και υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό στο πεδίο του Τουρισμού και της Τουριστικής Επιστήμης.
  • Προτείνουν άμεσα και έμμεσα αλλαγές στις προτεραιότητες του συστήματος Τουριστικής Εκπαίδευσης της χώρας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο εν λόγω Συλλογικός Τόμος, αποτελεί ένα μοναδικό, σύγχρονο εκπαιδευτικό και επαγγελματικό εγχειρίδιο και παράλληλα μία ολοκληρωμένη διεπιστημονική μονογραφία για τον Τουρισμό και την Τουριστική Ανάπτυξη.

Αγοράστε το βιβλίο στo Public.gr

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.