Συμφωνία Ξενοδόχων – Εργαζομένων για τα εργασιακά

Τελευταία Ενημέρωση: 14:00

Υπεγράφη η νέα Συλλογική Σύμβασης Εργασίας μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και των Ξενοδοχοϋπαλλήλων που εκπροσωπεί η ΠΟΕΕ-ΥΤΕ, μετά από διαπραγματεύσεις πέντε μηνών, που κατέληξαν στη διατύπωση πρότασης Συμφωνίας από τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).

Η συμφωνία προβλέπει μείωση του βασικού μισθού της τάξης του 15%, με ταυτόχρονη διατήρηση όλων των επιδομάτων (ακόμη και όσων καταργούνται από το μνημόνιο – Π.Υ.Σ. 2/2012) και χωρίς αλλαγές στα θεσμικά θέματα της προηγούμενης σύμβασης. Η διάρκεια ισχύος της είναι από 1/7/2012 έως 31/12/2013.

Ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Α. Ρέτσος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΞ, θεωρούν την επίτευξη συμφωνίας με τους Ξενοδοχοϋπαλλήλους εξέλιξη κομβικής σημασίας για την πορεία του ξενοδοχειακού κλάδου τη φετινή και την επόμενη περίοδο, αλλά και του τουρισμού εν γένει. 

Όλγα Κεφαλογιάννη: “θετική εξέλιξη η υπογραφή της ΣΣΕ”

Όλγα Κεφαλογιάννη
Ως θετική εξέλιξη, κομβικής σημασίας για την πορεία του ξενοδοχειακού κλάδου, χαρακτήρισε την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη.
Η υπουργός δήλωσε ότι “Εξασφαλίζει την επίτευξη εργασιακής ειρήνης, μέσα σε ένα εύθραυστο κοινωνικό περιβάλλον, που είναι απολύτως απαραίτητη στην προσπάθεια ομαλοποίησης της κατάστασης στον τουρισμό.”
Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.