Συναντήσεις Κεφαλογιάννη με Δήμαρχο Αθηναίων & πρέσβεις ξένων χωρών

Η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ.Γιώργο Καμίνη

Η βελτίωση της εικόνας του ελληνικού τουρισμού και η προσέλκυση κρατήσεων της τελευταίας στιγμής, που θα περιορίσουν τις απώλειες στην τουριστική κίνηση φέτος και θα θέσουν τις βάσεις για μια δυναμική επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού τα επόμενα χρόνια, συζητήθηκαν σε σειρά συναντήσεων, που είχε η υπουργός Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη με πρέσβεις ξένων χωρών.

Ειδικότερα η κα. Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με τον πρέσβη του Ισραήλ ARYE MEKEL ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχε συναντήσεις με τους πρέσβεις της Γερμανίας WOLFGANG DOLD, της Βρετανίας LANDSMAN DAVID, της Κίνας DU QIWEN και την Πρέσβειρα της Αυστραλίας JENNY BLOOMFIELD.

Στις συναντήσεις παρουσιάσθηκαν οι άξονες της τουριστικής πολιτικής, οι προτεραιότητες και οι στόχοι που έχουν τεθεί σε βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο, με έμφαση στην ανάπτυξη των θεματικών ενοτήτων στον τουρισμό, που θα εμπλουτίσουν το τουριστικό προϊόν, θα αναβαθμίσουν το επίπεδο των προσφερομένων υπηρεσιών και θα συμβάλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Ειδική αναφορά έγινε για την τόνωση της τουριστικής κίνησης προς την Αθήνα, που έχει υποστεί μεγάλη μείωση τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας εξωγενών με τον τουρισμό παραγόντων.

Για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών η κα. Κεφαλογιάννη είχε συνάντηση σήμερα και με το Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη.

Στη συνάντηση έγινε μια πρώτη συζήτηση για το εύρος των προβλημάτων και τις συνέργειες που πρέπει να υπάρξουν για την αντιμετώπιση τους.

Η κα. Κεφαλογιάννη είχε συνάντηση και με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Α. Τζιτζικώστα.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.