Σ.Α.Α.Ε.: Το κενό στις αερομεταφορές δεν καλύπτεται μόνο από Ελληνικές εταιρείες

Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο Σύνδεσμος Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιρειών (Σ.Α.Α.Ε.) για τη μη πρόσκλησή του να συμμετέχει στη συνάντηση των αρμόδιων υπουργών με τους εκπροσώπους του τουρισμού.

Σε επιστολή που έστειλε προς τους Υπουργούς Τουρισμού και Μεταφορών, κα Όλγα Κεφαλογιάννη και Κωστή Χατζηδάκη αντίστοιχα, αφού ενημέρωσε για την ύπαρξη του Συνδέσμου τόνισε ότι το κενό που δημιουργείται από τη διακοπή αεροπορικών συνδέσεων της χώρας μας στο εξωτερικό είναι προφανές και για καλυφθεί χρειάζεται η προσέλκυση περισσότερων ξένων εταιρειών στη χώρα μας.

 Ακολουθεί η επιστολή:

Κύριοι Υπουργοί,

Στην πρόσφατη συνάντηση σας με εκπροσώπους του τουρισμού, αναφορικά με την στρατηγική των αερομεταφορών, προκειμένου να ενισχυθεί ο Ελληνικός τουρισμός, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο Σ.Α.Α.Ε, δεν είχε προσκληθεί.

Όπως γνωρίζετε ο σύνδεσμος μας ιδρύθηκε το 1989 και μέλη του είναι Ελληνικές εταιρείες που αντιπροσωπεύουν στην χώρα μας ξένες αεροπορικές εταιρείες. Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, δραστηριοποιούνται στο σύνολο 131 ξένες αεροπορικές εταιρείες από τις οποίες οι 75 λειτουργούν με Έλληνες αντιπροσώπους.

Σκοπός του Σ.Α.Α.Ε, εκτός από την επίλυση των επιμέρους θεμάτων που αφορούν στον κλάδο, είναι η προσπάθεια διατήρησης των υπαρχόντων και η προσέλκυση περισσότερων ξένων αεροπορικών εταιρειών στην χώρα μας.

Εκεί ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα.

Τον τελευταίο καιρό παρακολουθήσαμε όλοι οι εμπλεκόμενοι στον τουρισμό, τη συνεχώς αυξανόμενη διακοπή αεροπορικών συνδέσεων της χώρα μας με το εξωτερικό. Το κενό που δημιουργείται είναι προφανές, ότι δεν μπορεί να καλυφθεί στο σύνολο του από τις Ελληνικές αεροπορικές εταιρείες. Το πρώτο ζητούμενο για την όποια αεροπορική πολιτική της χώρας μας είναι η αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων με περισσότερες χώρες.

Φοβούμαστε ότι η απουσία μας από την σύσκεψη, εκφράζει ακριβώς την αντίθετη με το παραπάνω άποψη.

Παρακαλούμε θερμά σε επόμενη συνάντηση σας με φορείς του τουρισμού για θέματα που άπτονται των ξένων αεροπορικών εταιρειών και αερομεταφορών γενικότερα, ο Σ.Α.Α.Ε να προσκαλείται.”

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.