Γαστρονομία

Γευστική τσιπούρα στο φούρνο με άρωμα πορτοκαλιού και πουρέ από μαυρομάτικα φασόλια

6064352_orig

Εύκολo μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο,διαφορετικό,υγιεινό και νόστιμο.


Θα χρειαστείτε για 1 μερίδα:

1 φρέσκια τσιπούρα, καθαρισμένη και πλυμένη καλά.
10 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι & κόλιανδρο σε σπόρους
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

Για τον πουρέ:

100 gr μαυρομάτικα φασόλια, εντελώς βρασμένα και στραγγισμένα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο
Λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί για αραίωση


Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Πάρτε το ψάρι, προσθέστε τα μπαχαρικά και το μισό ξύσμα,αφού τα έχετε αλείψει με το ελαιόλαδο. Βάλτε το ψάρι σε ένα μικρό τηγάνι που μπορεί να χωρέσει, με χαρτί κουζίνας, στο κάτω μέρος. Ψήστε έως ότου το ψάρι είναι τελείως ψημένο (16 λεπτά περίπου / 500 γρ ψαριού κατα προσέγγιση σε αυτούς τους βαθμούς).

Εν τω μεταξύ, θα πρέπει να κάνετε τον πουρέ. Σε ένα κάδο beamer, προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα αφράτο και κρεμώδη πουρέ. Όταν σερβίρετε, βάλτε το υπόλοιπο ξύσμα πάνω από το ψάρι.

Βλέπετε; Αυτό ήταν σαν να κόβεις ένα κομμάτι κέικ!

Καλή τύχη!


Συμβουλή: Μπορείτε επίσης να κάνετε κάποια σπιτική μαγιονέζα να συνοδεύσετε το ψάρι σας. 

Η συνταγή είναι: 

1 κρόκο αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι
Ηλιέλαιο (περίπου 100 gr) ή όσο πάρει.

Στον κάδο του beamer προσθέτουμε το αυγό, τη μουστάρδα και το λεμόνι λεμόνι,με το εξάρτημα “σύρμα” του beamer χτυπάμε δυνατά και συνεχόμενα.Ρίχνουμε το ηλιέλαιο σε ροή λεπτής κλωστης ενώ δεν σταματάμε να βαράμε. Αλατοπιπερώνετε αν θέλετε και για να γίνει λευκή προσθέστε περίπου 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό!

Καλή Όρεξη!

Μοιραστείτε τα νέα

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.