Άνοδο των διεθνών αφίξεων στην Ευρώπη προβλέπει έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων

Long-Haul - Travel - Barometer cover infographic

Μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων (European Travel Commission) προβλέπει ότι οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις προς τους Ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς θα αυξηθούν περαιτέρω το 2017 με τους Αμερικανούς να εκδηλώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και τους Ρώσους να επιστρέφουν δυναμικά.

Θετικές προβλέπονται οι προοπτικές για αύξηση των διεθνών τουριστικών αφίξεων προς τους Ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς, σύμφωνα με το “Long-Haul Travel Barometer”, που δημοσίευσε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδίων (European Travel Commission). Η μελέτη καταγράφει την πρόθεση των ταξιδιωτών εκτός Ευρώπης να επισκεφθούν τη Γηραιά Ήπειρο εντός τους έτους. 

Κατά 6% έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον των Αμερικανών να ταξιδέψουν στην Ευρώπη τη φετινή χρονιά σε σχέση με το 2016. Ωστόσο, το μεγαλύτερο ποσοστό που θα ταξιδέψει τη φετινή Άνοιξη, αναμένεται να κατευθυνθεί προς Ηνωμένο Βασίλειο (23%), την Ιταλία (27%) αλλά και τη Γαλλία σε ποσοστό 40% και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις. 

Προς τη Γαλλία αναμένεται να μετακινηθεί και το 63% των Κινέζων τουριστών που θα επισκεφθούν τη Γηραιά Ήπειρο την ανοιξιάτικη σαιζόν ενώ οι Βραζιλιάνοι το ίδιο διάστημα θα επιλέξουν Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία. 

Παράλληλα, σημάδια ανάκαμψης εμφανίζει και η Ρωσική αγορά καθώς 1 στους 2 Ρώσους που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό το 2017 έχουν στο μυαλό τους κάποιον ευρωπαϊκό προορισμό.

Έντονο είναι το ενδιαφέρον και των Ιαπώνων τουριστών, ωστόσο, δεν αναμένεται να μετατραπεί σε αφίξεις καθώς λιγότερο από το 25% σχεδιάζει να ταξιδέψει στην Ιαπωνία φέτος.

Επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες της Ευρώπης: Ιάπωνες και Ρώσοι 

Οι 3 στους 4 τουρίστες από Ιαπωνία και Ρωσία έχουν ξαναέλθει στην Ευρώπη και σχεδιάζουν να το πραγματοποιήσουν και φέτος. Από την άλλη πλευρά, πάνω από το 60% των Αμερικανών, των Κινέζων και των Βραζιλιάνων αναμένεται να επισκεφθούν την Ευρώπη για πρώτη φορά.

Η μελέτη επίσης δείχνει ότι το 39% όλων των συμμετεχόντων που έχουν την πρόθεση να ταξιδέψουν στην Ευρώπη έως τον Απρίλιο, σχεδιάζουν να έχουν και παρέα το ταίρι τους και το 32% την οικογένειά τους. Οι Ιάπωνες κατά 24% θέλουν να ταξιδέψουν μόνοι τους και να ακολουθήσουν το δικό τους πρόγραμμα ενώ το 11% όλων των συμμετεχόντων θα ταξιδέψουν με φίλους.

Οι κύριοι ανταγωνιστές της Ευρώπης

Η Καραϊβική, ο δεύτερος σημαντικότερος προορισμός των Αμερικανών, αποτελεί για φέτος τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της Ευρώπης εξαιτίας τόσο της εγγύτητας και των οικονομικών προτάσεων που παρέχει όσο και με το άνοιγμα της Κούβας. 

Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία ανταγωνίζεται επίσης την Ευρώπη όσον αφορά τους  Ιάπωνες και τους Κινέζους τουρίστες ενώ όσον αφορά τους Βραζιλιάνους άμεσος ανταγωνιστής είναι Βόρεια Αμερική. 

Πηγή: ETC LONG-HAUL TRAVEL BAROMETER

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.