Άνοιγμα της Μονεμβασιάς στη διεθνή αγορά

Δράσεις που θα θέσουν τη Μονεμβασιά στη διεθνή αγορά σχεδιάζει ο Δήμος μέσω της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής, όπως αναφέρθηκε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου.

Η πτώση κατά περίπου 60% των Ελλήνων επισκεπτών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, οι οποίοι αποτελούν το 90% του συνόλου των τουριστών, οδήγησε τους παράγοντες της περιοχής να στραφούν παράλληλα προς την προσέλκυση ξένων επισκεπτών συνδυάζοντας το Κάστρο της Μονεμβασιάς με δραστηριότητες και αξιοθέατα που υπάρχουν διάσπαρτα σε όλο το Δήμο.

Στόχος είναι να γίνει η Μονεμβασιά προορισμός πολυήμερων διακοπών και όχι μόνο για το Σαββατοκύριακο“, τόνισε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής, κ. Μπάμπης Λύρας.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα ενέργειες για την προσέλκυση ξένων τουριστών όπως:

  • Στοχευμένη προβολή 
  • Συμμετοχή σε εκθέσεις 

και με επίκεντρο την καστροπολιτεία να προωθηθεί ένας συνδυασμός υπηρεσιών (π.χ. τοπική γαστρονομία) και ξεναγήσεων σε άλλα μέρη του Δήμου.

Μεταξύ αυτών, συγκαταλέγονται η Βυθισμένη πολιτεία στην Πλύτρα (Αρχαία Ασωπός), ο παραδοσιακός νερόμυλος στα Τάλαντα, το σπήλαιο της Καστανιάς, ο φάρος του Κάβο Μαλέα και το απολιθωμένο δάσος, η ύπαρξη του οποίου χρονολογείται 4 εκ. χρόνια πριν.

Στις πρώτες δράσεις προβολής και προώθησης της περιοχές συγκαταλέγεται η πρόσφατη επίσκεψη 40 δημοσιογράφων του τουριστικού και ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, η οποία διοργανώθηκε από το Δήμο και τους τοπικούς φορείς.

Αποσπάσματα από τη Συνέντευξη Τύπου του Δήμου Μονεμβασιάς

Όχι στον μαζικό τουρισμό 

Η νέα στρατηγική του Δήμου Μονεμβασιάς δεν απευθύνεται στο μαζικό τουρισμό, άλλωστε όπως ανέφεραν και στη συνέντευξη Τύπου, δεν το επιτρέπουν οι υποδομές. 

Απευθύνονται στον επισκέπτη που έχει τη διάθεση να δει κάτι παραπάνω, να περιηγηθεί σε μέρη που δεν έχουν προβληθεί αρκετά έως τώρα και αποτελούν ουσιαστικά κρυμμένα “διαμάντια” στην περιοχή.

45 κρουαζιερόπλοια στη Μονεμβασιά φέτος το καλοκαίρι

Μία θετική κίνηση είναι η συμφωνία των τοπικών αρχών και τουριστικών φορέων με εταιρεία κρουαζιέρας, η οποία θα ξεκινά από τον Πειραιά και θα “πιάνει” στο λιμάνι της Μονεμβασιάς. Μάλιστα, αναφέρεται ότι έχει συμφωνηθεί με την εταιρεία να υπάρχει σε κάθε καμπίνα επιβατών ο χάρτης της περιοχής.

Καλό οδικό δίκτυο και συνεχή βελτίωση των υποδομών

Το βελτιωμένο οδικό δίκτυο, το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί περαιτέρω μέσω του ΕΣΠΑ, είναι η μόνη μέχρι στιγμής πρόσβαση στην περιοχή.
 Ωστόσο, υπάρχει κινητικότητα και στον τομέα της θαλάσσιας πρόσβασης με τη δημοπράτηση λιμένων και τουριστικών καταφυγίων.

Ήδη, όπως αναφέρθηκε, έχει δημοπρατηθεί το λιμάνι του Γυθείου για 23 εκ. ευρώ ενώ αναμένεται σύντομα η δημοπράτηση του οδικού δικτύου από το Λεωνίδιο προς το Κυππαρίσι.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.