Αμερικανοί τουρίστες: Οι προοπτικές μιας αγοράς ποιοτικού τουρισμού

pixabay-woman-relaxing-pool

Πηγή φωτογραφίας: pixabay


Αν το ζητούμενο της χώρας μας είναι στροφή προς ποιοτικό τουρισμό τότε η απάντηση θα έπρεπε να είναι η προσέλκυση περισσότερων Αμερικανών τουριστών.

Οι Αμερικανοί τουρίστες επανέρχονται στο προσκήνιο καθώς έχουν επιδείξει ιδιαίτερη δυναμική στα διεθνή ταξίδια τα τελευταία χρόνια. Ταξιδεύουν πολύ και δαπανούν τέσσερις φορές περισσότερα από τους Ευρωπαίους.

Μάλιστα, μελέτη της Visa, “Mapping the future of Global Travel and Tourism”, το 2016, προβλέπει ότι έως το 2025, οι ταξιδιωτικές δαπάνες των Αμερικανών θα έχουν αυξηθεί κατά 33%.

Η πρόκληση για την Ελλάδα είναι η προσέλκυση περισσότερων Αμερικανών τουριστών και η δημιουργία ενός μοναδικού προϊόντος που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.

Η Αμερικανική τουριστική αγορά, υπήρξε για χρόνια μία από τις βασικότερες της χώρας μας. Τουριστικές επιχειρήσεις είχαν στηρίξει εξ ολοκλήρου το προϊόν τους σε αυτήν.

Ωστόσο, από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 αυτό έπαψε να ισχύει. Μία ταξιδιωτική οδηγία, η οποία αποδείχθηκε άδικη αργότερα, από τις ΗΠΑ για πλημμελή μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Ελληνικού και παράλληλα η αδυναμία διαχείρισης της κρίσης από την ελληνική πλευρά, οδήγησε σε δραστική μείωση των αφίξεων στη χώρα μας.

Επιστρέφουμε στο παρόν και στις ευκαιρίες που ανοίγονται για την Ελλάδα να επανακτήσει μεγαλύτερο μέρος της αγοράς.

Τρεις Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Αμερικανική αγορά εξηγούν στο Tourism Press τους λόγους που η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να αυξήσει το μερίδιό της και προτείνουν λύσεις.

Σκιαγραφούν το προφίλ του Αμερικανού τουρίστα και εκτιμούν την εξέλιξη της ζήτησης για το 2017.

Πατήστε στους παρακάτω συνδέσμους για να διαβάσετε τη συνέχεια:

Γιατί ο Αμερικανός είναι ο ιδανικός τουρίστας.

Οι υψηλές του ταξιδιωτικές δαπάνες, δεν είναι το μόνο χαρακτηριστικό του που καθιστούν τον Αμερικανό ιδανικό τουρίστα. Όλο το προφίλ του Αμερικανού τουρίστα σε δύο χρήσιμα infographics.

Αμερικανοί τουρίστες: Γιατί δεν ήρθαν 1 εκ. επισκέπτες στην Ελλάδα το 2016

Οι Αμερικανοί τουρίστες που ήρθαν στη χώρα μας το 2016 δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τις 800 χιλιάδες αφίξεις του 2015, παρά τις αισιόδοξες εκτιμήσεις για «εκτίναξη της ζήτησης» από τις ΗΠΑ.


Αμερικανοί Τουρίστες: Πώς θα μετατρέψουμε το ενδιαφέρον τους σε επίσκεψη τα επόμενα χρόνια

Σωστή προβολή- διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό – συνέργειες. Αυτό είναι το τρίπτυχο των προτάσεων για τη βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στον τουρισμό από τις ΗΠΑ και την προσέλκυση περισσότερων Αμερικανών τουριστών.


Πώς θα κινηθεί η Αμερικανική αγορά στην Ελλάδα το 2017

Η εξέλιξη των θεμάτων που προβληματίζουν τους Αμερικανούς στο εσωτερικό της χώρας, κυρίως όσον αφορά την πολιτική που θα ακολουθήσει ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος, θα καθορίσει το μέγεθος των τουριστικών ροών από τις ΗΠΑ.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.