Αναμένουν συνέπειες στον κλάδο της κρουαζιέρας από το ναυάγιο του Costa Concordia

Costa Concordia – Πηγή φωτογραφίας: wikipedia.org

Ακυρώσεις και πτώση των κρατήσεων αναμένουν για το φετινό καλοκαίρι οι τουριστικοί πράκτορες από το ναυάγιο του Costa Concordia  που συνέβη την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012, στην Ιταλία.

Οι συνέπειες φαίνεται να είναι αποφευκταίες καθώς το τραγικό συμβάν σημειώθηκε σε περίοδο αιχμής για τις ταξιδιωτικές κρατήσεις του καλοκαιριού.

Αρκετά είναι τα δημοσιεύματα που κάνουν το γύρω του κόσμου, προβάλλοντας τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, όσων αγνοούνται και τον πόνο των συγγενών τους.

Το κρουαζιερόπλοιο, το οποίο αποκτήθηκε από την πλοιοκτήτρια εταιρεία το 2006 έναντι 565 εκ. δολαρίων, μετέφερε περισσότερους από 4.200 επιβάτες και πλήρωμα. Από αυτούς, αναφέρεται στον Διεθνή Τύπο ότι έχουν χάσει τη ζωή τους 6 άτομα και συνολικά 16 αγνοούνται. Το τραγικό συμβάν αποδόθηκε σε ανθρώπινο λάθος και οι Ιταλικές αρχές συνέλαβαν τον καπετάνιο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Από την άλλη πλευρά, η Carnival Corporation, η μητρική της Costa Cruises εκτιμά ότι το κόστος των επισκευών θα αγγίξει τα 95 εκ. δολάρια, ενώ ο στόλος αυτομάτως μειώνεται κατά ένα πλοίο καθώς μέχρι να επισκευαστεί δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει ταξίδια, τουλάχιστον για τον υπόλοιπο χρόνο.

Όπως δήλωσε, ωστόσο, στον Τύπο, ο πρόεδρος της εταιρείας Micky Arison: “Προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή είναι η ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος”, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του  για τους ανθρώπους που χάθηκαν και για όσους από τους επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν εξαιτίας του ναυαγίου.

Ο άσχημος καιρός, παρόλα αυτά, δεν διευκόλυνε τα συνεργεία διάσωσης να ολοκληρώσουν το έργο τους.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.