Αντίδραση Νικητιάδη στις δηλώσεις Κεφαλογιάννη περί visa

“Χαιρετίζουμε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τη συντομότερη θεώρηση VISAS, αλλά χρειάζονται καινούργια βήματα που θα συνεχίσουν τη δουλειά που έγινε επί δύο χρόνια και που δεν είναι χρήσιμο και σκόπιμο για τον τουρισμό μας να απαξιώνεται.”, δήλωσε ο πρώην Υφυπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης σε συνέχεια των δηλώσεων της Υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη περί θεωρήσεων visa.

Ο κ. Νικητιάδης αναφέρει αναλυτικά στην ανακοίνωσή του:

Με έκπληξη παρακολούθησα τις δηλώσεις της νέας Υπουργού Τουρισμού κας Κεφαλογιάννη που στοχεύουν στην απαξίωση του έργου που έγινε στον Τουρισμό τα τελευταία δυο χρόνια και τις δηλώσεις της κυβέρνησης για απλούστευση διαδικασιών και δήθεν νέων μηχανισμών του ΥΠΕΞ και του Υπουργείου Τουρισμού για να προωθηθεί ο Τουρισμός της χώρας. Προς αποκαταστάση της αλήθειας πρέπει να διευκρινίσω τα εξής :

1) Όταν άλλαξε η κυβέρνηση λειτουργούσαν 15 VISA CENTERS σε 5 χώρες και είχε δρομολογηθεί με σχετικές συμφωνίες το άνοιγμα άλλων 34 VISA CENTERS ώστε να υπάρχουν 49 γραφεία σε 17 χώρες. Η υλοποίηση των συμφωνιών ήταν θέμα χρόνου. Η σημερινή κυβέρνηση ξεκινάει από εκεί.

2) Τα προξενεία μας και ειδικώς της Μόσχας όχι μόνο απλούστευσε τις διαδικασίες για έκδοση VISA, αλλά έφθασαν στο σημείο να εκδίδουν VISA σε 48 ώρες (για εκτός Σένγκεν χώρες) τα τελευταία 2 χρόνια.

3) Στο γραφείο του πρώην Υφυπουργού Τουρισμού λειτουργούσε ατύπως Μεικτή Επιτροπή με προεδρεύοντα τον Υφυπουργό, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΞ κ. Ζέπου και υπηρεσιακούς παράγοντες από τα δύο Υπουργεία επιλύοντας πολλαπλά θέματα για τη θεώρηση VISA σε όλες τις εκτός Σένγκεν χώρες.

Η Επιτροπή αυτή έλαβε επίσημο χαρακτήρα με υπουργική απόφαση του πρώην ΥΠΕΞ κ.Δήμα , ο οποίος επέδειξε τεράστιο ενδιαφέρον για την επέκταση των VISA CENTERS σε συνεργασία με τον πρώην Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού.

4) Η εξαιρετική δουλειά που έγινε με τα VISA CENTERS στη Ρωσία και την απλούστευση των διαδικασιών επέφερε μεγάλες αφίξεις Ρώσων τουριστών στη χώρα μας. Το 2009 είχαμε 170.000 αφίξεις Ρώσων τουριστών, το 2010 έγιναν 370.000, το 2011 έφτασαν τις 700.000 και το 2012 θα ξεπεράσουν το 1.000.000 χάρη στη μεθοδική δουλειά που πραγματοποιήθηκε για τη γρήγορη και απλούστερη θεώρηση VISA.

5) Τα VISA CENTERS δεν έχουν αρμοδιότητα να θεωρούν VISA όπως ακούμε συχνά και μάλιστα από επίσημα χείλη, αλλά διευκολύνουν με την προετοιμασία των εγγράφων τα αρμόδια κατά τόπους Προξενεία που είναι οι μόνοι αρμόδιοι κρατικοί φορείς για θεώρηση VISA για είσοδο στην Ελλάδα.”

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.