Αντιδρούν με απεργίες οι πιλότοι της Iberia για τη νέα εταιρεία

Στο έδαφος καθηλώνουν τα αεροσκάφη οι πιλότοι της Iberia  την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012 μετά την ανακοίνωση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.

Από τις απεργίες αυτές αναμένονται ματαιώσεις πτήσεων τόσο προς διεθνείς προορισμούς όσο και προς το εσωτερικό της χώρας, στο οποίο η εταιρεία έχει ένα εκτεταμένο δίκτυο.

Οι πιλότοι, οι οποίοι πραγματοποιήσαν αντίστοιχες κινητοποιήσεις εχθές Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012, αντιδρούν στα σχέδια της ιδιοκτήτριας εταιρείας – της International Airlines Group να ιδρύσει έναν νέο αερομεταφορέα χαμηλού κόστους.

Η νέα εταιρεία θα ονομάζεται Iberia Express και αναμένεται να “ανοίξει τα φτερά” της προς τα τέλη Μαρτίου. Ήδη έχει λάβει τις απαραίτητες άδειες από την IATA και το ICAO ενώ όπως αναφέρεται πάνω από 2.000 πιλότοι έχουν κάνει αιτήσεις για να προσληφθούν. Η εταιρεία θα πετά με τέσσερα αεροσκάφη Airbus 320, τα οποία εκτιμάται ότι θα αυξηθούν σε 13 μέχρι τέλος του έτους, όταν το προσωπικό της θα ανέρχεται στα 500 άτομα.

Η Iberia Express, θα έχει έδρα τη Μαδρίτη και θα εξυπηρετεί κυρίως διεθνείς προορισμούς.

Όσον αφορά στην απεργία, ωστόσο,  από τα αποτελέσματα της χθεσινής ημέρας, δεν φαίνεται να επηρέασε ιδιαίτερα το πρόγραμμα πτήσεων καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της εταιρείας, μέχρι τις 14:00 είχε πραγματοποιηθεί πάνω από το 50% των προγραμματισμένων πτήσεων, εξαιρουμένων των πτήσεων που ακυρώθηκαν εξαιτίας των απεργιών των πιλότων. Συγκεκριμένα, από τις συνολικά 313 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες ματαιώθηκαν οι 109.

Παρόλα αυτά, όπως ενημερώνει η εταιρεία, οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν τις δύο αυτές ημέρες των απεργιών, μπορούν να αλλάξουν  τα εισιτήριά τους έως τέλη Ιανουαρίου χωρίς επιπλέον χρέωση ή διαφορετικά μπορούν να λάβουν τα χρήματά τους πίσω.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.