Απεργία οδηγών τουριστικών λεωφορείων από Δευτέρα

Οι Ομοσπονδίες των οδηγών τουριστικών λεωφορείων προκηρύσσουν τετραήμερη απεργία με έναρξη την Δευτέρα 04/06/2012 και ώρα 01.00 π.μ. και λήξη την 08/06/2012 και ώρα 01.00 π.μ.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά την αδυναμία εύρεσης λύσης μεταξύ των Ομοσπονδιών των εργαζομένων και των εργοδοτών για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα καθορίζει τους όρους αμοιβής και εργασίας των οδηγών τουριστικών λεωφορείων της χώρας.
Σε ανακοίνωσή της, η Γενική Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) εκφράζει τη λύπη της για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων καθώς όπως αναφέρει έκανε προσπάθειες για να καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις σε συμφωνία.

Η ΓΕΠΟΕΤ αποποιήθηκε τα σημαντικά περιθώρια μείωσης μισθών που πλέον προβλέπει η εργατική νομοθεσία και συμφώνησε να παραμείνει αναλλοίωτος ο περυσινός βασικός μισθός και να παραμείνουν όλα σχεδόν τα επιπλέον του νόμου επιδόματα. Ωστόσο, ούτε αυτό έγινε αποδεκτό.

Η εν λόγω απεργία συμπίπτει με την Αργία του Αγίου Πνεύματος και γενικότερα πραγματοποιείται σε μία περίοδο κατεξοχήν τουριστική.

Ωστόσο, όπως τονίζει η ΓΕΠΟΕΤ, αν και κάθε άλλη χρονιά μία τέτοια ενέργεια θα προκαλούσε μοχλό πίεσης, πλέον οι τουριστικές επιχειρήσεις δεν έχουν να χάσουν τίποτα αφού οι τουρίστες έχουν μειωθεί αισθητά και όσοι είχαν προγραμματίσει να έρθουν μόλις ενημερωθούν για τις απεργίες θα ακυρώσουν.  

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.