Α.Ανδρεάδης: Οι ακραίες εκφράσεις εναντίον των Γερμανών επηρεάζουν τον τουρισμό

Ανδρέας Ανδρεάδης, πρόεδρος ΣΕΤΕ

Να σταματήσουν οι ακραίες εκφράσεις και εκδηλώσεις εντός Ελλάδος εναντίον των Γερμανών, ζήτησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), κ. Ανδρέας Ανδρεάδης σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης ITB.

Ο κ. Ανδρεάδης τόνισε ότι οι εκφράσεις αυτές οι οποίες προέρχονται από μικρή μερίδα Ελλήνων έχουν επιδεινώσει το κλίμα  στις σχέσεις των δύο λαών με περαιτέρω συνέπειες στην εικόνα της χώρας μας.

Επίσης, αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία του ΣΕΤΕ με τον αντίστοιχο Γερμανικό φορέα για την αναστροφή του κλίματος.

Ακολουθεί η δήλωση του κ.Ανδρέα Ανδρεάδη, προέδρου ΣΕΤΕ:

«Διαπιστώνουμε ότι οι ακραίες εκφράσεις εναντίον των ευρωπαίων και κυρίως των Γερμανών, που προέρχονται από μια μικρή μερίδα Ελλήνων, έχουν επιδεινώσει σοβαρά το κλίμα στις σχέσεις των δύο λαών γεγονός που πλήττει ακόμα περισσότερο την εικόνα της Ελλάδας. Αυτό επηρεάζει ιδιαίτερα αρνητικά τη ροή των κρατήσεων για τη φετινή τουριστική περίοδο», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης από το Βερολίνο και κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης ITB.

Αντίστοιχες δυσκολίες δημιουργούνται τόσο στις προσπάθειές μας για την αύξηση των εξαγωγών, όσο και για την προσέλκυση επενδύσεων. Με δεδομένη τη συνεχιζόμενη στήριξη των ευρωπαίων εταίρων μας και την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, η ελληνική Πολιτεία πρέπει να θέσει ως άμεση προτεραιότητα την αναστροφή του αρνητικού κλίματος και τη βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι η ανάγκη άμεσης θεσμοθέτησης και λειτουργίας του κοινού φορέα μάρκετινγκ με την συμμετοχή του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ο ΣΕΤΕ μαζί με τη Bundesverein der deutschen Tourismus Wirtschaft (www.btw.de – Ομοσπονδιακή Ένωση Τουρισμού της Γερμανίας, δηλαδή τον αντίστοιχο ΣΕΤΕ), συνεργάζονται για την από κοινού δρομολόγηση δράσεων με σκοπό τη βελτίωση του κλίματος μεταξύ των δύο χωρών. Ταυτόχρονα, πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστούν οι ακραίες εκφράσεις και εκδηλώσεις εντός Ελλάδος, οι οποίες μεταφέρουν το λάθος μήνυμα για τον ελληνικό λαό, ο οποίος δοκιμάζεται και εργάζεται σκληρά για την έξοδο της χώρας από την κρίση αλλά και γνωρίζει τις προσπάθειες που καταβάλουν οι φορολογούμενοι πολίτες άλλων χωρών για να βοηθήσουν τη χώρα μας.”

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.