Βράβευση του Τάσου Κούμανη από ΕΞΑΑΑ και Forum A.E.

vraveusi-koumani-web

Κατά την διάρκεια της 47ης Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης Μελών της, η ΕΞΑΑΑ και η FORUM A.E. απέδωσαν Τιμητική Διάκριση στον κ. Αναστάσιο Κούμανη, ιδρυτή της έκθεσης ΧΕΝΙΑ και πρωτεργάτη του Ελληνικού Τουρισμού για το έργο του.

Ο κ. Τάσος Κούμανης διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του ΣΕΟΕΣ (Σύνδεσμος Ελλήνων Οργανωτών Εκθέσεων και Συνεδρίων) και επί 17 συναπτά έτη μέλος ΔΣ του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Γεννήθηκε το 1939 στη Ζάκυνθο όπου έζησε μέχρι το 1953, όταν λόγω των καταστροφικών σεισμών που έπληξαν το νησί, η οικογένειά του έφυγε για την Αθήνα.

Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το 1968 ίδρυσε την ΞΕΝΙΑ, μία από τις πρώτες ιδιωτικές εταιρείες οργάνωσης εκθέσεων στην Ελλάδα.

Στη πολυετή διαδρομή της η ΞΕΝΙΑ δημιούργησε ένα σημαντικό portfolio με περισσότερες από 200 εκθέσεις, συνέδρια και b2b εκδηλώσεις.

Η σημαντικότερη και μακροβιότερη δραστηριότητα της εταιρίας είναι η διεθνής έκθεση εξοπλισμού τουριστικών επιχειρήσεων και μονάδων μαζικής εστίασης «Xenia» που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1969 στο Ζάππειο Μέγαρο και συνέβαλε καθοριστικά στην αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

“Πατριάρχη” των διεθνών εκθέσεων στην Ελλάδα, αποκάλεσε τον κ. Κούμανη, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Forum S.A, κ. Νίκος Χουδαλάκης, τονίζοντας ότι “μας δίδαξε πως οργανώνεται σωστά μία έκθεση”.

Βαθιά συγκινημένος, ο κ. Κούμανης, μιλώντας για την XENIA τόνισε τα εξής: “Είχα πρόθεση να ξεφύγει από τον εμπορικό της σκοπό αυτόν καθ’ αυτόν και να γίνει μία κοινωνική εκδήλωση. Επιλεγμένοι άνθρωποι του χώρου τιμήθηκαν στις εκδηλώσεις αυτές. Έχω κρατήσει αναμνήσεις ανθρώπων που δεν τίμησαν εμένα αλλά την Ελλάδα συνολικά και οι αναμνήσεις αυτές θα μείνουν βαθιά ριζωμένες.”

 

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.