Βραβείο στο Δήμο Χερσονήσου από το Συμβούλιο της Ευρώπης

dimos-xersonissou-vraveia-kalon-praktikon

Το Συμβούλιο της Ευρώπης απένειμε βραβείο στον Δήμο Χερσονήσου για το πρόγραμμα επιβράβευσης επαναλαμβανόμενων τουριστών επισκεπτών, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σε ξενοδοχείο του Ανισσαρά, στην οποία αναδείχθηκαν οι πρωτοπόρες και καινοτόμες καλές πρακτικές των Δήμων της Ελλάδας .

Ο Δήμος Χερσονήσου και ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας απέσπασαν τις σημαντικές τιμητικές διακρίσεις στον τομέα του Τουρισμού, ενώ οι Δήμοι Τρίπολης, Θέρμης και Θεσσαλονίκης απέσπασαν αντίστοιχα τις τιμητικές διακρίσεις στον τομέα Νέων Τεχνολογιών.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Χερσονήσου κος Γιάννης Μαστοράκης και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού & Απασχόλησης κος Ευθύμιος Μουντράκης παρέλαβαν το «Βραβείο για το Πρόγραμμα Επιβράβευσης Επαναλαμβανόμενων Τουριστών Επισκεπτών» που εφαρμόζει η Αντιδημαρχία Τουρισμού, Πολιτισμού και Απασχόλησης με τη συνεργασία τοπικών επιχειρήσεων, τοπικών φορέων και της τοπικής κοινωνίας.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού & Απασχόλησης  παρουσίασε αναλυτικά το Πρόγραμμα Επιβράβευσης των Επαναλαμβανόμενων Τουριστών Επισκεπτών και ευχαρίστησε τους επιχειρηματίες αλλά και τους απλούς κατοίκους που με τον επαγγελματισμό και την φιλοξενία τους  κατάφεραν το αδύνατο για πολλούς προορισμούς μαζικού τουρισμού: “Να μετατρέψουν τον κάθε επισκέπτη από “τουρίστα” σε φίλο και καλό πρεσβευτή του τόπου μας”.

Στο πλαίσιο του προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης ο Δήμος Χερσονήσου θα κληθεί να παρουσιάσει την «καλή πρακτική του» σε άλλους Δήμους της Ευρώπης καθώς και να λάβει τεχνογνωσία από άλλους Δήμους που εφαρμόζουν καλές πρακτικές.

Το Πρόγραμμα Ανάδειξης Καλών Πρακτικών στους Ελληνικούς Δήμους υλοποιείται για πρώτη φορά, στο πλαίσιο συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης με το Ελληνικό Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Τη διοργάνωση υποστηρίζει η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και το Ινστιτούτο Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ). Στόχος του Προγράμματος είναι ο εντοπισμός, η δημόσια αναγνώριση και η διάδοση βέλτιστων πρακτικών ανάμεσα στους Δήμους της χώρας. 

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.