Βρετανικές Υπηρεσίες ερευνούν καταγγελλίες για Trip Advisor

Η αυθεντικότητα των αξιολογήσεων του TripAdvisor ερευνάται από τους αρμόδιους επίσημους φορείς του Ηνωμένου Βασιλείου, έπειτα από παράπονα της εταιρείας προστασίας διαδικτυακής φήμης KwikChex Ltd.

Αφορμή στάθηκαν οι ισχυρισμοί της Tripadvisor ότι διαθέτει πάνω από 50 εκ. έντιμες ταξιδιωτικές αξιολογήσεις και απόψεις από αληθινούς ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο.

Αλλά η Kwikchex καθώς και δύο ξενοδοχεία αντέκρουσαν τους ισχυρισμούς αυτούς καθώς δήλωσαν ότι δεν μπορεί η ιστοσελίδα να εγγυηθεί για το γνήσιο των αξιολογήσεών της ούτε και για ότι αυτές προέρχονται από αληθινούς ταξιδιώτες, καταθέτοντας τα παράπονά τους στον αρμοδιο φορέα της Αγγλίας.

Από την πλευρά της η Tripadvisor επιμένει ότι είναι συνεχώς ελέγχει τις αξιολογήσεις στην ιστοσελίδα, χρησιμοποιώντας υψηλής τεχνολογίας συστήματα που εντοπίζουν αναξιόπιστες αξιολογήσεις.

Παραδέχθηκε επίσης ότι υπήρξε ένα μικρό ποσοστό “ψεύτικων” αξιολογήσεων, το οποίο όπως υποστηρίζει δεν έχει μεγάλη επίδραση στις αποφάσεις των τουριστών καθώς διαβάζουν δεκάδες χιλιάδες αξιολογήσεις και κριτικές πριν αποφασίσουν.

Ωστόσο, η ASA (Advertising Standards Authority) δήλωσε ότι έχει ήδη κάνει συστάσεις στην Trip Advisor να μην ισχυρίζεται ότι οι αξιολογήσεις που εμφανίζονται είναι από αληθινούς ταξιδιώτες καθώς και τις λέξεις, εντιμότητα, γνησιότητα ή αξιοπιστία.

Μάλιστα, από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι έρευνες από την ASA, η TripAdvisor έπαψε να χρησιμοποιεί τη λέξη “αξιόπιστη”, στο προφίλ της.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.