ΠΝΟ: Να μην καταργηθεί το θεσμικό πλαίσιο για την ακτοπλοΐα

Αντίθετη στην κατάργηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την ακτοπλοΐα είναι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), όπως δηλώνει η ίδια σε ανακοίνωσή της.

Η Ομοσπονδία, μετά τη χθεσινή συνεδρίασή της, όπου συζήτησε το κείμενο της Επιτροπής για τα προβλήματα της Ακτοπλοΐας, που είχε συγκροτηθεί με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σ-Α Γεωργιάδη, εξέφρασε την εναντίωσή της “σε οποιαδήποτε προσπάθεια, από οπουδήποτε και αν προέρχεται, με σκοπό την κατάργηση του υφισταμένου και παγιωμένου από δεκαετίες, θεσμικού πλαισίου που διέπει την Ακτοπλοΐα, ειδικότερα δε το Π.Δ. 177/74, που αφορά την στελέχωση των πλοίων της κατηγορίας αυτής, την δεκάμηνη απασχόληση, το πιστοποιητικό ελληνομάθειας, το ωράριο εργασίας των ναυτεργατών και άλλα συναφή θέματα της Ακτοπλοΐας.”

Επιβεβαίωσε, επίσης, για άλλη μία φορά “την κάθετη αντίθεσή της στην ακολουθούμενη πρακτική έκδοσης ειδικών συνθέσεων, κατ΄εξαίρεση των ισχυουσών διατάξεων που καθορίζουν την οργανική σύνθεση του προσωπικού των πλοίων αυτών, ερήμην μάλιστα της Ομοσπονδίας.”

Τέλος, θεωρεί “αυτονόητη και μη επιδεχόμενη οποιαδήποτε αλλαγή ή άλλης μορφής διατάραξη του καθεστώτος, που διέπει την δρομολόγηση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων για περίοδο ενός έτους, προκειμένου να έχει ο πλοιοκτήτης το πλοίο στελεχωμένο, με βάση την κείμενη νομοθεσία, ανεξάρτητα αν εκτελεί ή όχι πλόες.”

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.