ΓΕΠΟΕΤ: Κινδυνεύει η σαιζόν από την απεργία των ξεναγών της Ρόδου

Τον προβληματισμό των παραγόντων του τουρισμου για την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου στη Ρόδο μεταφέρει σε ανακοίνωσή του η Γενική Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) μετά την προκήρυξη απεργίας εκ μέρους του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου.

“Σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα από το παρελθόν, σαν να μην έχει μεσολαβήσει ο διασυρμός της χώρας και το μνημόνιο, οι ξεναγοί της Ρόδου επιλέγουν να απεργήσουν και να διαμαρτυρηθούν κατά τις ημέρες που κρουαζιερόπλοια προσεγγίζουν τον λιμένα της Ρόδου προκειμένου να επιτύχουν την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης με τις ίδιες, υπερβολικές αμοιβές όπως και τα προηγούμενα έτη, κρατώντας τον τουρισμό της Δωδεκανήσου σε ομηρία.” αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Μεγάλο πρόβλημα, όπως αναφέρεται, παρουσιάζεται στην κρουαζιέρα καθώς οι εταιρείες ζητούν περισσότερες πληροφορίες για την απεργία και αν αυτή θα συνεχιστεί ή θα επεκταθεί και σε άλλους κλάδους του τουρισμού, ώστε έγκαιρα να αλλάξουν τον προγραμματισμό τους.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.