Εργαζόμενοι ΟΤΕΚ: Αντιδρούν για τη διαθεσιμότητα 8 υπαλλήλων

Την έντονη αντίδρασή της εκφράζει η Ομοσπονδία Εργαζομένων του Ο.Τ.Ε.Κ. για τη διαθεσιμότητα 8 υπαλλήλων του Οργανισμού έπειτα από την εφαρμογή της σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Την 22/11/2012, την ημέρα αποστολής των στοιχείων στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι Πρόεδροι και μέλη των Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εργαζομένων και του Συλλόγου
Τακτικών Υπαλλήλων του ΟΤΕΚ, μαζί με τη νομική σύμβουλο της Ομοσπονδίας μετέβησαν στην Κεντρική Υπηρεσία του Ο.Τ.Ε.Κ. προκειμένου να βρεθούν τρόποι αποτροπής της υποχρεωτικής διαθεσιμότητας των συναδέλφων τους.

Αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων οδήγησε στο συμπέρασμα ότι η συγκεκριμένη νομιμοποίηση εκδίωξης των υπαλλήλων αορίστου χρόνου μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνο διαμέσου της δικαστικής οδού.

Η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της “καταδικάζει τις κυβερνητικές πολιτικές στο όνομα της «σωτηρίας της χώρας μας» οι οποίες οδηγούν στην απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενους, καταστρέφοντας όσα έχτισαν για μια αξιοπρεπή διαβίωση” ενώ χαρακτηρίζει παράδοξο το γεγονός ότι ο Ν. 4093/2012 καθιστά ένοχες τις συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου των υπαλλήλων που μέσω των διατάξεων των Ν.2190/1994, Ν.2839/2000 και του Π.Δ. 164/2004 μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου ενώ είχαν εφαρμοστεί οι σχετικές νομικές διατάξεις με διαδικασίες οι οποίες ελέγχονταν σε κάθε στάδιο εφαρμογής τους από το ΑΣΕΠ.

Τονίζει, επίσης ότι όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου των ίδιων υπαλλήλων, οι οποίες είχαν προηγηθεί προτού γίνουν αορίστου χρόνου, είχαν συναφθεί κατόπιν δημόσιας προκήρυξης θέσεων με διαδικασίες επιλογής ελεγχόμενες από το ΑΣΕΠ.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.