Η δημιουργία του Δανού σεφ που τον ανέδειξε European Young Chef 2018

igcat-european-young-chef-dish

Ο νεαρός Δανός Αντρέας Μπιέρινγκ  (Andreas Bjerring) κέρδισε το πρώτο βραβείο European Young Chef για το 2018, με το πιάτο του βασισμένο σε μία δανέζικη παραδοσιακή συνταγή με μήλα. Το βραβείο απονέμει κάθε χρόνο το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Τεχνών, Πολιτισμού & Τουρισμού (IGCAT).

Ο νικητής ονόμασε το πιάτο με το οποίο διαγωνίστηκε  “Ανάμνηση των παιδικών μου χρόνων” (Memory of my Childhood) και ήταν βασισμένο σε μία παραδοσιακή δανέζικη συνταγή με μήλα (Larded Apples). Τα σύγχρονα στοιχεία που προσέθεσε, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή της Κεντρικής Δανίας, το μεταμόρφωσαν σε μία μοναδική έκρηξη αρωμάτων και υφών, ενθουσιάζοντας τους κριτές.

O Αντρέας Μπιέριγνκ (στη μέση) στην απονομή του βραβείου European Young Chef 2018

Ο Αντρέας Μπιέρινγκ (Andreas Bjerring) είναι 22 χρονών και σπουδάζει γαστρονομία σε κολλέγιο της Περιφέρειας Κεντρικής Δανίας.   

Τα ευρωπαικά βραβεία European Young Chef έχουν ως στόχο να προωθήσουν την καινοτομία στην τοπική κουζίνα, να αναδείξουν τις γαστρονομικές κουλτούρες και να δημιουργήσουν μελλοντικούς πρεσβευτές των τοπικών προϊόντων. 

Θυμίζουμε ότι το 2016, το εν λόγω βραβείο είχε κερδίσει ένας Έλληνας νεαρός Chef από το Νότιο Αιγαίο

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.