Η Κέα κερδίζει τις εντυπώσεις σε μεγάλες τουριστικές εκθέσεις στην Ευρώπη

paris-kea-3

Σε τρεις σημαντικές εκθέσεις του εξωτερικού έλαβε μέρος το προηγούμενο τρίμηνο ο Δήμος Κέας κερδίζοντας τις εντυπώσεις για τη φυσική της ομορφιά και την εγγύτητα του νησιού στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Κέας συμμετείχε στην διεθνή έκθεση Τουρισμού BIT στο Μιλάνο που πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 13 Φεβρουαρίου 2018, στη διεθνή έκθεση Salon Mondial du Tourisme, που πραγματοποιήθηκε 15 -18 Μαρτίου 2018 στο Παρίσι και στη Διεθνή Έκθεση Θαλάσσιου Τουρισμού Boot 2018, που πραγματοποιήθηκε 20 – 28 Ιανουαρίου στο Ντίσελντορφ.

Στην έκθεση BIT ο Δήμος Κέας συμμετείχε με δικό του περίπτερο στο ευρύτερο περίπτερο της Περιφέρειας. Το περίπτερο της Κέας, το οποίο στελέχωσε εθελοντικά η κυρία Ελένη Τάξερη, επαγγελματίας του νησιού μας, επισκέφθηκε πλήθος κόσμου, με την συντριπτική πλειοψηφία να είναι Ιταλοί. Η εκπρόσωπός μας τους παρουσίασε την Κέα μέσα από βίντεο και έντυπο υλικό, το οποίο τους διανεμήθηκε.

Οι περισσότεροι γνώριζαν ήδη τις Κυκλάδες. Εντυπωσιάστηκαν, όμως, με την εγγύτητα της Κέας στην Αττική, καθώς και με τη δυνατότητα παράκαμψης της Αθήνας και του λιμανιού του Πειραιά. Ιδιαίτερα ελκυστικές ήταν για αρκετούς οι εναλλακτικές δραστηριότητες που προσφέρει το νησί, όπως το δίκτυο μονοπατιών και η αρχαία πόλη της Καρθαίας, τα ναυάγια και οι καταδύσεις. Παράλληλα, ενημερώθηκαν ότι ιδανικοί μήνες για αυτές τις δραστηριότητες είναι -εκτός από τους καλοκαιρινούς μήνες- και ο Μάιος και ο Σεπτέμβριος. Οι επαγγελματίες επισκέπτες ήταν κυρίως δημοσιογράφοι, travel bloggers -οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το νησί- και μερικοί τουριστικοί πράκτορες.

Στην έκθεση Salon Mondial du Tourisme,το περίπτερο της Κέας βρισκόταν στο ευρύτερο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και στελεχώθηκε εθελοντικά από την κυρία Άννα Ασπιώτη. Πολύτιμη ήταν όμως και η συνεισφορά των Christina Hazard και Martin Relle, φίλων της Κέας που ζουν στη Γαλλία.

Η Salon Mondial du Tourisme φιλοξένησε περισσότερους από 500 προορισμούς και δέχθηκε περισσότερους από 100.000 ταξιδιώτες και επαγγελματίες τουρισμού. Η Αντιπεριφερειάρχης, κα Μαριέτα Παπαβασιλείου δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η διεθνής έκθεση τουρισμού του Παρισιού, αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός στην Γαλλία απ΄ όπου δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε. Η αγορά της Γαλλίας είναι μία από τις βασικές τουριστικές αγορές για τα νησιά μας, παρουσιάζοντας προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης».

 

 

 

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.