Η Τατιάνα Καραπαναγιώτη υπηρεσιακή υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού

Η Τατιάνα Καραπαναγιώτη, παραγωγός τηλεοπτικών εκπομπών και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ανέλαβε υπηρεσιακή υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού.

Κατά τη χθεσινή παραλαβή παράδοση του Υπουργείου, η ίδια τόνισε ότι: «Είναι μεγάλη τιμή που σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία αναλαμβάνω υπηρεσιακός Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού. Θα προσπαθήσω ν’ αντεπεξέλθω όσο καλύτερα μπορώ».
Παραδίδοντας το Υπουργείο, ο κ. Παύλος Γερουλάνος δήλωσε:  «Είναι ιδιαίτερη χαρά που καλωσορίζω στο Υπουργείο έναν άνθρωπο που γνωρίζω και εκτιμώ πάρα πολλά χρόνια, έναν άνθρωπο ο οποίος μπορεί να διαχειριστεί τα θέματα του ΥΠΠΟΤ σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο.”

Η κα Καραπαναγιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971 και είναι κόρη του Λέοντα Καραπαναγιώτη, δημοσιογραφου και πρώην διευθυντή της εφημερίδα “Τα Νέα” και της Ελένης Βαλαωρίτη, δισέγγονη του ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη. Εργάζεται ως παραγωγός ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών και ντοκυμαντέρ και έχει διατελέσει πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Στις βουλευτικές εκλογές του 2009 τοποθετήθηκε σε μη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Τον Φεβρουάριο του 2012, όμως, κλήθηκε να αντικαταστήσει τη Μάγια Τσόκλη που είχε παραιτηθεί με αποτέλεσμα να καταλάβει την βουλευτική έδρα.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.