Η Όλγα Κεφαλογιάννη παραλαμβάνει σήμερα το Υπουργείο Τουρισμού

Το αυτόνομο Υπουργείο Τουρισμού αναλαμβάνει σήμερα η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, μετά τη χθεσινή ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης που σχηματίστηκε από τη ΝΔ και την υποστήριξη των ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά.

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής θα γίνει σήμερα στις 10.00 π.μ. στα Γραφεία της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού στο Σύνταγμα.

Παράλληλα, τα εγχώρια και διεθνή μέσα κάνουν λόγο για άνοδο των κρατήσεων μετά την ανακοίνωση του σχηματισμού κυβέρνησης στην Ελλάδα και την ύπαρξη πολιτικής σταθερότητας στη χώρα.

ΞΕΕ: Ναι στο Υπουργείο Τουρισμού αλλά με αρμοδιότητες

Χαιρετίζει το σχηματισμό κυβέρνησης, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας, καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, “το κλίμα σταθερότητας και ομαλότητας θα εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας που απαιτείται, ώστε να μπορέσει εκ νέου να ξεκινήσει και να λειτουργεί ο ιδιαίτερα ευαίσθητος κλάδος του Ελληνικού τουρισμού.”

Σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση θεωρεί το Επιμελητήριο την επανίδρυση του Υπουργείου Τουρισμού με υπουργό την κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ωστόσο, όπως τονίζει: ” Η επιτυχία του εγχειρήματος για τη δημιουργία αυτόνομου Υπουργείου Τουρισμού προϋποθέτει ότι το νέο Υπουργείο θα εξοπλισθεί και θα θωρακισθεί με τα απαραίτητα νομοθετικά και διοικητικά «εργαλεία», ούτως ώστε να μπορεί να ασκεί πολιτική αντάξια της σημασίας και βαρύτητας του τομέα του τουρισμού για την Εθνική οικονομία.  Το ευρύ φάσμα αλληλοεξαρτωμένων, με άλλα υπουργεία, αρμοδιοτήτων έχει αποτελέσει στο παρελθόν ανυπέρβλητο εμπόδιο στην ανάπτυξη και τον εξορθολογισμό της τουριστικής δραστηριότητας στην χώρα μας.”

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.