ΘΗΡΑΣΙΑ: Μία διαχρονική διαδρομή

biblio-therasia-santorini2016-web

Σε μία γεμάτη αίθουσα στην Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία, o Δήμος Θήρας παρουσίασε το βιβλίο «ΘΗΡΑΣΙΑ: Μία διαχρονική διαδρομή», υπό την επιμέλεια των κκ. Κλαίρης Παλυβού και Ίριδος Τζαχίλη.

Το βιβλίο αποτελεί μία πρώτη καταγραφή της ιστορίας του νησιού από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα και αγγίζει διάφορες πτυχές της ανθρώπινης παρουσίας εκεί.

Για το βιβλίο μίλησαν ο κος Νίκος Ζώρζος, Δήμαρχος Θήρας, ο κος Alexandre Farnoux  Δ/ντης της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, η κα Αλεξάνδρα Αλεξοπούλου, Δντρια  Δ.Π.Μ.Σ. Προστασίας, Συντήρησης και Αποκατάστασης Μνημείων Πολιτισμού Α.Π.Θ. και ο κος Γιώργος Βουγιουκαλάκης Δντης Ερευνών ΙΓΜΕ. Τον συντονισμό της παρουσίασης είχε ο κος Χρίστος Ντούμας, ομότιμος καθηγητής του Παν/μου Αθηνών και Επιστημονικός Δντης των Ανασκαφών Ακρωτηρίου Θήρας. Εκ μέρους των επιμελητριών μίλησε η κα Κ. Παλυβού, ενώ παράλληλα προβλήθηκε και μέρος του ντοκυμαντέρ για τη Θηρασιά του κινηματογραφιστή κ. Ζαχαρία Μαυροειδή.

Το βιβλίο δέχθηκε θερμή υποδοχή από το κοινό και η δέσμευση των επιμελητριών ήταν ξεκάθαρη στο ότι θα υπάρξει και επόμενο.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.