Καθηγητής του Surrey αναγορεύεται Επίτιμος Καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ο Δρ. John Douglas Arthur Tribe, καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου του Surrey είναι πλέον επίτιμος καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η αναγόρευσή του πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013  στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο, παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγητή Πάρι Τσάρτα, του Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης Καθηγητή Δημητρίου Λαγού, τον Πρόεδρο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Καθηγητή κ. Βασίλη Αγγελή, μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, Πολιτικών, Στρατιωτικών και Θρησκευτικών αρχών του τόπου καθώς και φοιτητών.
Ο Dr. Tribe είναι Καθηγητής και Επικεφαλής Έρευνας του Τμήματος Τουρισμού, της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστήμιου Surrey της Αγγλίας. Με περισσότερα από 20 χρόνια ακαδημαϊκής, ερευνητικής, συμβουλευτικής και διδακτικής εμπειρίας σε θέματα Στρατηγικής Τουρισμού, ο Dr. Tribe ειδικεύεται σε θέματα βιωσιμότητας, επιστημολογίας και εκπαίδευσης του τουρισμού, ενώ έχει συγγράψει πλειάδα επιστημονικών βιβλίων για τη στρατηγική, τη φιλοσοφία, την οικονομία, την εκπαίδευση και την περιβαλλοντική διαχείριση του κλάδου, δύο εκ των οποίων αποτελούν βασικά βιβλία Τουριστικής Εκπαίδευσης σε διεθνές επίπεδο.

Ο Καθηγητής Dr. Tribe είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας για τη Μελέτη του Τουρισμού, Ακαδημαϊκός της Ακαδημίας των Κοινωνικών Επιστημών και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής Προτάσεων Επιχορήγησης Έρευνας του Συμβουλίου Οικονομικής και Κοινωνικής Έρευνας της Βρετανίας (ESRC). Ταυτόχρονα, συμμετέχει στην συντακτική ομάδα δύο εκ των σημαντικότερων επιστημονικών περιοδικών στο κλάδο του τουρισμού: ως Αρχισυντάκτης (Editor-in-Chief) του Annals of Tourism Research και ως Διευθυντής της Συντακτικής Ομάδας του Επιστημονικού Περιοδικού του Ακαδημαϊκού Δικτύου Ανώτατης Εκπαίδευσης Journal of Hospitality, Leisure, Sport & Tourism Education. Ο ίδιος έχει εκδώσει μεγάλο αριθμό άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά υψηλής κατάταξης και έχει συμμετάσχει σε σειρά διεθνών συνεδρίων ως διεθνώς αναγνωρισμένος πανεπιστημιακός, επιστήμονας και ειδικός σε θέματα τουριστική ανάπτυξης.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγητής Πάρις Τσάρτας τόνισε την σημειολογία και σημασία της εκδήλωσης για την Ελλάδα μιας και ο Dr. John Douglas Arthur Tribe είναι ο πρώτος Καθηγητής από Πανεπιστήμιο του εξωτερικού που αναγορεύεται σε Επίτιμος Καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης στην Ελλάδα, σε μία χώρα για την οποία ο τουρισμός έχει τεράστια σημασία και αποτελεί μία από τις κύριες βιομηχανίες της.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.