Μελωδία από το Πεκίνο στην Αθήνα

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η συναυλία «Μελωδία από το Πεκίνο» που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 20 Μαρτίου στο κατάμεστο από κόσμο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Πεκίνου υπό την αιγίδα του Γραφείου Εξωτερικών Υποθέσεων της Κυβέρνησης του Λαού του Δήμου του Πεκίνου και σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών – ΕΑΤΑ, το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων – ACVB, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων – ΟΠΑΝΔΑ καθώς και την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα.

Περίπου 2.000 θεατές παρακολούθησαν με μεγάλο ενθουσιασμό τους δύο διάσημους δεξιοτέχνες κινέζικων παραδοσιακών μουσικών οργάνων τον κ. Wei Zhou, φημισμένο ερμηνευτή του κινέζικου έγχορδου οργάνου έρχου (erhu) και την κα Jing Yang – μαθήτρια του διάσημου δεξιοτέχνη Liu Dehai και εξαιρετική ερμηνεύτρια του κινέζικού λαούτου (pipa) τους οποίους συνόδεψαν ο κινέζος πιανίστας David Qu καθώς και η συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων υπό την διεύθυνση του διάσημου αρχιμουσικού Ελευθέριου Καλκάνη με έργα παραδοσιακής και σύγχρονης κινέζικης μουσικής καθώς και μεταγραφές γνωστών έργων της δυτικής έντεχνης μουσικής.

Χαιρετισμό πριν την έναρξη του κονσέρτου απηύθυναν ο πρέσβης του Πεκίνου στην Αθήνα κ. Zou Xiaoli, ο κ Φώτης Προβατάς – πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων και εντεταλμένος Διεθνών Σχέσεων καθώς και ο κ. Γιώργος Μπρούλιας, Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων και πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε «Η σημερινή εκδήλωση είναι η πρώτη από μια σειρά κοινών ενεργειών που στοχεύουν στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο αυτών πλούσιων σε πολιτιστική κληρονομία, κλασσικών αλλά και συνάμα σύγχρονων πόλεων, με έμφαση στους τομείς του τουρισμού και του εμπορίου. Οι βάσεις της συνεργασίας της πόλης των Αθηνών με την Κυβέρνηση του Πεκίνου τέθηκαν από την αρχή της Δημοτικής Αρχής και επισφραγίστηκαν με τη συμμετοχή του Δήμου Αθηναίων και της ΕΑΤΑ στη διάσκεψη του Παγκόσμιου Τουριστικού Δικτύου Πόλεων (WTCF) και στην παράλληλη έκθεση Τουρισμού που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Πεκίνο καθώς και στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση BITE τον Ιούνιο, με στόχο την προώθηση και προβολή της Αθήνας στην κινεζική αγορά».

Νωρίτερα, το απόγευμα της ίδιας μέρας, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών στην πλ. Κοτζιά, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Πεκίνου, του κ. Φώτη Προβατά, του κ. Αλέξη Γαληνού, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΑΤΑ, μελών του ΗΑΤΤΑ, εκπροσώπου του ΞΕΕ καθώς και δημοσιογράφων στο πλαίσιο δράσεων για την τουριστική ανάπτυξη και ανάδειξη του πολιτισμού του Πεκίνου και με στόχο την εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο πόλεων και την περαιτέρω ενίσχυση των ροών επισκεπτών στους δύο προορισμούς.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.