Με μειωμένες συμμετοχές αλλά αισιοδοξία ξεκινά η 77η ΔΕΘ

Με λιγότερες συμμετοχές και συρρικνωμένα έσοδα αναμένεται να ξεκινήσει η φετινή 77η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αυτό το Σάββατο. Ωστόσο, στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε έγινε λόγος για προσέλκυση αρκετών επισκεπτών από όλη τη χώρα και την ευρύτερη περιοχή.

Η 77η ΔΕΘ, πραγματοποιείται από τη HELEXPO στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τις 8-16 Σεπτεμβρίου 2012, φιλοδοξώντας να προσελκύσει στις εγκαταστάσεις της και πάλι όπως στο παρελθόν επισκέπτες απ΄ όλη τη χώρα, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή.

Αυτό επισήμανε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HELEXPO ΑΕ, κ. Πάρις Μαυρίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, με αφορμή την 77η ΔΕΘ, η οποία έχει Μέγα Χορηγό τον ΟΠΑΠ.

Ο κ. Μαυρίδης τόνισε πως η ΔΕΘ περισσότερο από κάθε άλλη φορά τις τελευταίες δεκαετίες δεν ενσωματώνει κανένα κρατικοδίαιτο στοιχείο και κάλεσε τους φορείς της Θεσσαλονίκης να στηρίξουν το θεσμό, ο οποίος διαχρονικά έχει αμέριστη προσφορά στη στήριξη της τοπικής οικονομίας.

Μάλιστα ο Πρόεδρος της Helexpo σημείωσε πως όταν φορείς της πόλης μιλάνε υποτιμητικά για τη ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου, χρειάζεται να αναλογίζονται πως το όλο θέμα είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις, καθώς οι θετικές παρενέργειες της έκθεσης στην τουριστική και εμπορική κίνηση στη Θεσσαλονίκη είναι μεγάλες.

Αναφερόμενος στα μεγέθη της φετινής διοργάνωσης, είπε πως αν και οι συμμετοχές είναι λιγότερες, σε σχέση με πέρσι, εντούτοις δεν θα προκύψουν ζημιές από την 77η ΔΕΘ, αλλά τα έσοδα θα είναι συρρικνωμένα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΘ ΑΕ, κ Θεόδωρος Σουμπάσης, απηύθυνε έκκληση στους συνδικαλιστικούς φορείς, που προετοιμάζουν συλλαλητήρια για το απόγευμα του Σαββάτου, να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να αφήσουν την έκθεση έξω από τις διαμαρτυρίες τους, με δεδομένο ότι δεν θα υπάρχει κυβερνητικό επιτελείο για να εισακουστούν.

«Η ΔΕΘ, παρόλο που δεν έχει την ίδια λάμψη με το παρελθόν, αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την πόλη και δεν πρέπει να διαταραχθεί. Η πόλη περιμένει αυτή τη δύσκολη στιγμή έσοδα και κίνηση από τη ΔΕΘ και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να της το στερήσουμε» τόνισε ο ίδιος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ ΑΕ, κ. Τ. Τζήκας, που υπογράμμισε πως η Θεσσαλονίκη και οι πολίτες της απαιτείται να επιστρέψουν και πάλι στη ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου, όπως τη γνώρισαν, εδώ και δεκαετίες, ως ένα μείζον πολυ-γεγονός με σημαντικό αντίκτυπο για την πολιτικοοικονομική πορεία της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τζήκας επανέλαβε την πρόταση των διοικήσεων της Δ.Ε.Θ. και της Helexpo να διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, ενδεχομένως την ίδια περίοδο με την έκθεση του Σεπτεμβρίου, ένα βαρυσήμαντο συνέδριο με την παρουσία της πολιτικής και οικονομικής ηγεσίας της χώρας, όπου θα καταγράφονται οι εξελίξεις και οι προοπτικές του τόπου.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.