Μ.Κόνσολας: Ενίσχυση της τουριστικής εκπαίδευσης – Αναβάθμιση των ΑΣΤΕ

Manos Konsolas

Στην τουριστική εκπαίδευση και στην ανάγκη ενίσχυσής της και αναβάθμιση των ΑΣΤΕ αναφέρθηκε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας μιλώντας στη Βουλή.

Αναφερόμενος στην επεξεργασία του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Τουρισμού για την Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης για τη συνεργασία στον τομέα του Τουρισμού μεταξύ της Ελλάδας και της Αιγύπτου, τόνισε ότι αυτού του είδους οι διακρατικές συμφωνίες θα πρέπει να συνοδεύονται από ουσιαστικές δράσεις.

Μία από αυτές είναι η ενίσχυση της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, η οποία μπορεί να συμβάλλει στην  προσέλκυση αλλοδαπών σπουδαστών.

«Οι  ΑΣΤΕ υπήρξαν πυρήνες και σημείο αναφοράς στην τουριστική εκπαίδευση για δεκαετίες, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν υποβαθμιστεί. Τα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Κρήτης, εφόσον λειτουργούσαν τα αγγλόφωνα τμήματα τουριστικών σπουδών, που είχαμε προτείνει και θα ιδρύονταν, θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην κατεύθυνση της μετατροπής της χώρας μας σε κέντρο τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην ευρύτερη περιοχή. Φυσικά, αυτό δεν μπορεί να γίνει με τους όρους και τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα. Είχα καταθέσει και αντίστοιχες προτάσεις στην κυρία Υπουργό.

Πρέπει να αναγεννηθούν και να αναβαθμιστούν οι ΑΣΤΕ, να τεθεί σε νέες βάσεις η λειτουργία τους, κατ’ αρχάς, και θα πρέπει να δημιουργηθεί μια ισχυρή και αυτόνομη ταυτότητα για τις ΑΣΤΕ, αφού θα μπορούσαν να μετατραπούν σε Ακαδημίες ξενοδοχειακών σπουδών», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Βουλευτής Δωδεκανήσου.

Τέλος, αναφέρθηκε στην πρότασή του για σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου με τη συμμετοχή των αρμόδιων Υπουργείων και φορέων για να συζητηθούν ζητήματα της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, η οποία ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί.

 
Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.