Ορκίστηκε Δήμαρχος Αθηναίων ο Κώστας Μπακογιάννης στην Ακαδημία Πλάτωνος

bakogiannis-kostas-orkomosia

Πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, Κυριακή 25 Αυγούστου, η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής της Αθήνας στην Ακαδημίας Πλάτωνος. 

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την τελετή μεταξύ των οποίων και εκπρόσωποι επίσημων φορέων, βουλευτές και περιφερειάρχες. Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων,  η βουλευτής της Ν.Δ., κα Ντόρα Μπακογιάννη, ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γ. Πατούλης, ο νέος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, κ. Φάνης Σπανός. 

Την τελετή ορκωμοσίας τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. 

Είμαστε σήμερα όλοι εδώ για να σηματοδοτήσουμε πως θέλουμε να σηκώσουμε ολόκληρη την Αθήνα ψηλά. Χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς αποκλεισμούς» ανέφερε στην ομιλία του ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Στην ανοιχτή για τις Αθηναίες και του Αθηναίους εκδήλωση στο Πάρκο του αρχαιολογικού χώρου ο Κώστας Μπακογιάννης εξήγησε τους συμβολικούς και τους ουσιαστικούς λόγους για την επιλογή να γίνει η τελετή  στη συγκεκριμένη γειτονιά της Αθήνας  και υπογράμμισε πως «για τα επόμενα τέσσερα χρόνια δεν θα είμαι ο άρχων αλλά ο υπηρέτης των Αθηναίων» . Ενώ τόνισε πως στόχος όλων  είναι «να αναδείξουμε την Αθήνα ως μια σύγχρονη  Ευρωπαϊκή μητρόπολη. Μια πόλη ασφαλή, καθαρή και πράσινη. Μια πόλη φωτεινή και φιλική. Μια πόλη δίκαιη και δημοκρατική.  Μια πόλη στην οποία δεν θα προσπαθείς να επιζήσεις αλλά να θες να ζήσεις. Μια πόλη που να μας χωράει και να μας ενώνει όλους. Όσους ζουν. Όσους εργάζονται. Όσους την επισκέπτονται. Αλλά και όσους την αγαπάνε»

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.