ΟΤΕΚ: Συγχωνεύεται στο Υπουργείο – Οι σχολές παραμένουν

Οι διοικητικές υπηρεσίες του ΟΤΕΚ (Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης) συγχωνεύονται στο Υπουργείο Τουρισμού, ενώ οι Σχολές (ΕΠΑΣ, ΙΕΚ, ΑΣΤΕ) θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους, σύμφωνα με πληροφορίες του Tourism Press.

Αναστάτωση έχει προκληθεί μετά την ανακοίνωση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το κλείσιμο- συγχώνευση του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης καθώς οι φήμες ότι θα καταργηθεί ο ιστορικός οργανισμός “οργιάζουν”.

Ωστόσο, μετά από επικοινωνία του Tourism Press με επίσημες πηγές του Υπουργείου, έγινε σαφές ότι οι Σχολές δεν κλείνουν αλλά δημιουργείται μία διεύθυνση εντός του Υπουργείου Τουρισμού, όπου θα μεταφερθούν  οι διοικητικές υπηρεσίες του.

Στην ουσία, καταργείται η κεντρική υπηρεσία του Οργανισμού ενώ οι Σχολές και όλες οι λοιπές αρμοδιότητες θα υπάγονται στη νέα διεύθυνση.

Όσον αφορά τα κτίρια – ξενοδοχεία που ανήκουν στον ΟΤΕΚ, το Tourism Press έχει ήδη αναφερθεί σε παλαιότερο άρθρο του, για το σχέδιο που υπάρχει για την αξιοποίησή τους.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.