Ο Δήμος Αθηναίων κοντά στους επιχειρηματίες

Ο Δήμος της Αθήνας οργάνωσε τον πρώτο κύκλο Διαβούλευσης Φορέων και Επενδυτών στο πλαίσιο του σχεδιασμού δράσεων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας & της τεχνολογικής ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων στην Αθήνα που εκπονεί η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) για λογαριασμό του Δήμου Αθηναίων. Σκοπός της διαβούλευσης ήταν να αντληθούν ιδέες και προτάσεις για την υποστήριξη/προσέλκυση επιχειρήσεων και την επώαση νέων, την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας μέσω ταχείας παροχής υπηρεσιών στους τομείς των αρμοδιοτήτων του Δήμου, καθώς και την αύξηση των ευκαιριών απασχόλησης μέσω της αναβάθμισης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού.

Σημαντικοί φορείς τίμησαν και ενίσχυσαν με τις ιδέες τους την προσπάθεια των δημοτικών αρχών χαρακτηρίζοντάς την ως σημαντική για την αλλαγή του επιχειρηματικού κλίματος στη πόλη μας και την προώθηση της εξωστρέφειας.

Στη διαβούλευση συμμετείχαν ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος, η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, τα Διμερή Επιμελητήρια των ΗΠΑ, Ηνωμένου Βασιλείου, Ιταλίας, Γαλλίας και Γερμανίας, η Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, το Invest in Greece, ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ημιαγωγών, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων και η Ελληνική Εταιρεία Εξωτερικού Εμπορίου-ΟΠΕ.

O Δήμος Αθηναίων ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες μέχρι σήμερα και συνεχίζει την διαβούλευση επικεντρώνοντας στους πανεπιστημιακούς και ακαδημαϊκούς φορείς της πόλης μας.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.