Ο Οδικός χάρτης πέντε σημείων – κλειδιών της νέας ηγεσίας του ΞΕΕ

xee-hotels-chamber-geniki-syneleusi-2018web

Τον Οδικό χάρτη πέντε σημείων -κλειδιών καθώς και τους κεντρικούς άξονες δράσης παρουσίασε ο νέος πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, κατά την 7η Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2017.

 

Ο κ. Βασιλικός κατά την ομιλία του τόνισε ότι τα πέντε αυτά σημεία – κλειδιά «μπορούν πραγματικά να «ξεκλειδώσουν» την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής ξενοδοχίας»:

  1. Υπερφορολόγηση
  2. Βραχυχρόνιες Μισθώσεις
  3. Υποδομές
  4. Κόκκινα Δάνεια
  5. Επενδύσεις

Ξεκινώντας από την υπερφορολόγηση, ο Πρόεδρος του ΞΕΕ τόνισε χαρακτηριστικά: «Η λοκομοτίβα θέλει κάρβουνο και ράγες για να «τρέξει». Ο καθένας μπορεί να φανταστεί πόσα πολλά περισσότερα θα μπορούσε να δώσει ο τουρισμός και το ελληνικό ξενοδοχείο αν δεν ζούσαμε αυτό το καθεστώς της υπερφορολόγησης, με κορωνίδα το φόρο διαμονής. Για τον οποίο, η θέση όλων των ξενοδόχων, ήταν και είναι σαφής και συγκεκριμένη. Κάνει ζημιά και πρέπει να καταργηθεί!».

Ακολούθως ο Πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. σημείωσε ως δεύτερο κομβικό ζήτημα που χρήζει άμεσης λύσης τον αθέμιτο ανταγωνισμό των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων. 

«Ο ελληνικός τουρισμός θέλει όραμα και πρόγραμμα. Δεν πρόκειται να πετύχουμε κανέναν ποιοτικό στόχο αναβάθμισης του προϊόντος μας, επιδοτώντας ημιυπόγεια στο Κουκάκι, που εξαιρούνται και από τον φόρο διαμονής», συμπλήρωσε ο κ. Βασιλικός. 

Ως τρίτο μεγάλο πρόβλημα για τον κλάδο ο Πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. έθεσε το ζήτημα των υποδομών, ενώ έκανε ειδική αναφορά για τις σχέσεις της ξενοδοχίας με το τραπεζικό σύστημα.

Τέλος, ο κ. Βασιλικός ανέφερε ως καλοδεχούμενες τις μεγάλες ξένες επενδύσεις ζητώντας όμως από την πολιτεία να μην αγνοεί τον υφιστάμενο κλάδο της ξενοδοχίας που αποτελεί και τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στη χώρα, δεδομένου ότι κάθε χρόνο επενδύει σημαντικά για την αναβάθμιση των επιχειρήσεων και των παρεχόμενων υπηρεσιών του.

Οι πέντε κεντρικοί άξονες δράσης

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος του ΞΕΕ αναφέρθηκε στους 5 κεντρικούς άξονες δράσης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου οι οποίοι επιμερίζονται στη διοικητική αναδιοργάνωσή του, στην ενίσχυση της επικοινωνίας με τα μέλη του, στην αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του θεσμικού ρόλου του ως συμβούλου για τη διαμόρφωση της εθνικής πολιτικής για την ξενοδοχία, στην συμβολή, στη βελτίωση και στον εμπλουτισμό του ελληνικού ξενοδοχειακού προϊόντος και στο άνοιγμα στην κοινωνία. 

Ειδικά για το τελευταίο ο κ. Βασιλικός τόνισε «Η κοινωνική προσφορά είναι στο DNA του Έλληνα ξενοδόχου. Είμαστε περήφανοι για όσα κάναμε και κάνουμε. Μπορούμε να κάνουμε και πολλά περισσότερα αφήνοντας το θετικό κοινωνικό αποτύπωμά μας.»

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.