Παρών ο Π.Αλιβιζάτος στην έκθεση Taste of Greece στις Βρυξέλλες

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Πέτρος Αλιβιζάτος επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες προκειμένου να χαιρετίσει την έκθεση Taste of Greece, η οποία εγκαινιάστηκε στο χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 20 Μαρτίου.

Η έκθεση διοργανώθηκε από τον Γραφείο ΕΟΤ Βρυξελλών με τη συνεργασία της ευρωβουλευτού κ. Ρόδης Κράτσα.

Ο κ. Αλιβιζάτος τόνισε στον χαιρετισμό του ότι «οι δυνατότητες της ελληνικής γαστρονομίας, ως τουριστικού προϊόντος δεν έχουν ακόμη αξιοποιηθεί, όσο θα έπρεπε. Τα ελληνικά προϊόντα διαθέτουν μια δυσεύρετη ποιότητα την οποία αναζητούν οι επισκέπτες όταν βρίσκονται στην Ελλάδα, αλλά και στα ράφια των τοπικών σούπερ μάρκετ στην πατρίδα τους. Πρόκειται για μια ευκαιρία ανάπτυξης που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε στρατηγικά».  

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Αντόνιο Ταγιάνι, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για ζητήματα επιχειρηματικότητας και τουρισμού καθώς και ο κ. Τζόζεφ Ντολ, πρόεδρος του EEP Group στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες ο κ. Αλιβιζάτος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Α. Ταγιάνι, ο οποίος του μίλησε με ενθουσιασμό για τις προσπάθειες της Ελλάδας και διαβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει και θα εξακολουθήσει να στηρίζει τη χώρα μας. Ακόμη εξέφρασε την πίστη του ότι ο ελληνικός τουρισμός είναι ένας τομέας που διαθέτει τις δυνατότητες για βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη. Τέλος επιβεβαίωσε στον κ. Αλιβιζάτο την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Ελλάδα στις 20 Απριλίου, όπου θα συζητηθούν τα νέα προγράμματα χρηματοδότησης για τον τουρισμό.

Ο κ. Αλιβιζάτος συναντήθηκε ακόμη με κ. Γιάννο Ασημάκη, Αν. Διευθυντή Γραφείου επιτρόπου της Κύπρου κας Ανδρούλας Βασιλείου, όπου συζήτησαν θέματα που άπτονται του πολιτισμού καθώς και για την επικείμενη ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε από την Κύπρο, την 1η Ιουλίου.

Ο κ. Αλιβιζάτος επισκέφθηκε τα γραφεία του ΕΟΤ στις Βρυξέλλες και είχε συναντήσεις με Έλληνες ευρωβουλευτές. 

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.