«Πλώρη» για Άγκυρα έβαλε η Θεσσαλονίκη

Σπύρος Πέγκας, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης
Στέφανος Χατζημανώλης, αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης και εκπρόσωπος του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής
Utku Yazan, Διευθυντής της Turkish Airlines στη Θεσσαλονίκη
Νίκος Σαπουντζής, Διευθυντής Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης

Στην πρωτεύουσα της Τουρκίας βρέθηκαν για τέσσερεις ημέρες ο διευθυντής του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Νίκος Σαπουντζής, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Δημήτρης Μουσιάδης, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης και εκπρόσωπος του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής Στέφανος Χατζημανώλης και ο διευθυντής της Turkish Airlines στη Θεσσαλονίκη Utku Yazan, ο οποίος είχε και την διοργάνωση της αποστολής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τουριστικού Οργανισμού Θεσσαλονίκης, όλο και περισσότεροι Τούρκοι από την Άγκυρα, την πόλη με το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο της Τουρκίας, ταξιδεύουν στο εξωτερικό κάθε χρόνο. Σύμφωνα με στοιχεία των τουρκικών αερογραμμών, η Θεσσαλονίκη συνδέεται με την Κωνσταντινούπολη με έξι πτήσεις την εβδομάδα και από εκεί με περισσότερες από 30 πτήσεις καθημερινά για την Άγκυρα. Τον Οκτώβριο οι πτήσεις προς Κωνσταντινούπολη θα γίνουν καθημερινές, ενώ το 2013 θα αυξηθούν στις 10 την εβδομάδα.  

Τον τελευταίο χρόνο σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 20% στην έκδοση βίζας για είσοδο στην Ελλάδα από τη γειτονική χώρα, ενώ η διακίνηση για τους μαθητές και σπουδαστές από την Τουρκία χωρίς βίζα συνετέλεσε στην πραγματοποίηση πολλών μαθητικών εκδρομών στη χώρα μας.

Η ελληνική αποστολή συναντήθηκε με τον διευθυντή της Turkish Airlines στην Άγκυρα Emrullah Kirisci, τον Επιτετραμμένο της ελληνικής πρεσβείας Θεοχάρη Λαλάκο, τον Γενικό Πρόξενο Έβαν Καλπαδάκη και τον Δήμαρχο Άγκυρας Melih Gokcek

Τέλος, οι Τούρκοι πράκτορες εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων που συμμετείχαν στο workshop, που πραγματοποιήθηκε με σκοπό την παρουσίαση της Θεσσαλονίκης και της γύρω περιοχής καθώς και των μεγάλων πολιτιστικών γεγονότων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην πόλη, έδειξαν ενδιαφέρον για τον προορισμό, τον οποίο έχουν αρχίσει σιγά σιγά να προωθούν.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.