Π.Γερουλάνος: “Εξαιρετική τουριστική επιτυχία ο Μαραθώνιος της Αθήνας”

Ως εξαιρετική τουριστική επιτυχία, χαρακτήρισε ο Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, τη διοργάνωση του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας πριν από περίπου 2 χρόνια, μιλώντας στις ετήσιες βραβεύσεις του ΣΕΓΑΣ.

Ο κ. Γερουλάνος, ανέφερε ότι ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας, είχε περισσότερες από 20.000 συμμετοχές το 2010 και περισσότερες από 18.000 το 2011. “…κι αυτό διαπίστωσαν και οι ξενοδόχοι της Αττικής, βλέποντας τα ξενοδοχεία τους να γεμίζουν τέσσερις ημέρες του φθινοπώρου.”, τόνισε στο χαιρετισμό του.

Ωστόσο, “μετά την πρώτη επιτυχία” στόχος ήταν να “να θωρακίσουμε το Μαραθώνιο για τα επόμενα χρόνια, ώστε παρά την κρίση να συνεχίσει απρόσκοπτα να αναπτύσσεται.”, δήλωσε ο υπουργός.

Για το λόγο αυτόν, έγιναν προσπάθειες η Αθήνα να γίνει η πρωτεύουσα των Μαραθωνίων του κόσμου, οι οποίες καρποφόρησαν τον Νοέμβριο του 2011 με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας της Ελλάδας με την AIMS. Σύμφωνα με το μνημόνιο αυτό, το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού εξασφάλισε την εγκατάσταση των κεντρικών γραφείων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων στην Αθήνα, στην οδό Σπύρου Λούη, στο Ολυμπιακό Στάδιο. Παράλληλα προσέφερε θεσμικούς συνεργάτες του Μαραθωνίου, τον ΟΠΑΠ και τον ΕΟΤ.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.