Π.Γερουλάνος: Η Βόρεια Ελλάδα είναι προσιτή για τους Σέρβους τουρίστες

Θεμελιώδες στοιχείο της οικονομικής ανάταξης της χώρας, χαρακτήρισε τον τουρισμό, ο Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος σε συνέντευξή του στη Σερβική εφημερίδα Politika.

Ο κ. Γερουλάνος αναφέρθηκε στη μακροπρόθεσμη στρατηγική για την προσέλκυση νέων επισκεπτών από τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Σερβία, την Τουρκία, το Ισραήλ.

Στο πλαίσιο της μακρόχρονης στρατηγικής για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα, εντάσσεται ένα ειδικό σχέδιο για την προσέλκυση επισκεπτών από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, την Κίνα, την Ινδία, οι οποίοι πιστεύουμε ότι θα αποτελέσουν βασικό στοιχείο της ανάπτυξης της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας τα επόμενα 10-20 χρόνια. Ο αριθμός των Κινέζων που επισκέφθηκαν την Ελλάδα πέρυσι αυξήθηκε κατά 75% σε σύγκριση με το 2010. Αλλάζει λοιπόν, η εικόνα της Ελλάδας που υποδέχεται βορειοευρωπαίους τουρίστες, οι οποίοι διατίθενται να επισκεφθούν τα ίδια μέρη: τη Κω, τη Ρόδο, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο…“, τόνισε ο υπουργός.

Οι Σέρβοι τουρίστες φοβούνται για ελλείψεις τροφίμων και ακρίβεια καυσίμων
Κακόβουλες και πλήρως αναληθείς χαρακτήρισε ο κ.Γερουλάνος τις φήμες για ελλείψεις τροφίμων στην Ελλάδα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου.
Κυρίως όσον αφορά στη Βόρεια Ελλάδα, κατεξοχήν προορισμός των Σέρβων, ο υπουργός, τόνισε ότι

“η τουριστική προσφορά της Βόρειας Ελλάδας είναι φέτος εξαιρετικά πλούσια και ποικίλλη, προσιτή σε όλα τα βαλάντια.”

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.