Στην ITB για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ στο Βερολίνο βρίσκονται οι Υπουργός και Υφυπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού με στόχο την αναστροφή του αρνητικού κλίματος για τη χώρα μας και την προβολή του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Με φόντο τις κρατήσεις από τη Γερμανική αγορά να πέφτουν κατακορυφα, οι κ.κ. Γερουλάνος και Νικητιάδης πραγματοποιούν επαφές με tour operators της Γερμανίας, φορείς και ΜΜΕ στο πλαίσιο της έκθεσης. 

Συναντήσεις Π.Γερουλάνου με διεθνή ΜΜΕ
Με σειρά συνεντεύξεων σε γερμανικά αλλά και διεθνή μέσα ενημέρωσης επιχείρησε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ.Παύλος Γερουλάνος την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος που υπάρχει το τελευταίο διάστημα στη Γερμανία για τη χώρα μας.  

Ernst Burgbacher από το Υπουργείο Οικονομικών & Τεχνολογίας, Παύλος Γερουλάνος, Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού, Klaus Wowereit, Δήμαρχος Βερολίνου

Κατά τη χθεσινή πρώτη μέρα της παρουσίας της ελληνικής αντιπροσωπείας ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού και στις ερωτήσεις που δέχθηκε μεταξύ άλλων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς RTL, CNN και Bloomberg καθώς επίσης από έντυπα όπως το SPIEGEL αλλά και ραδιοφωνικούς σταθμούς για την πορεία του Τουρισμού στην Ελλάδα αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «ο τουρισμός για την Ελλάδα είναι εξαιρετικά σημαντικός καθώς συνεισφέρει σε ποσοστό 18-20% του ΑΕΠ. Ερχόμενοι στην Ελλάδα στηρίζετε την ελληνική οικονομία και κατ´ επέκταση το ίδιο το ευρώ» τόνισε ο κ.Παύλος Γερουλάνος σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα και δεν πρέπει κανείς να έχει τον παραμικρό ενδοιασμό να την επισκεφθεί καθώς όσοι το έχουν κάνει στο παρελθόν γνωρίζουν πολύ καλά τη ζεστασιά της ελληνικής φιλοξενίας.»

Παράλληλα μίλησε για τα πρώτα δειλά σημάδια αντιστροφής του κλίματος από τη Γερμανία ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι πρέπει να αποφευχθούν πάση θυσία εικόνες όπως οι τελευταίες στο κέντρο της Αθήνας που δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην εικόνα της χώρας και ιδίως στον τουρισμό σε μια ιδιαίτερα σημαντική χρονικά περίοδο.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού υποδέχθηκε στο περίπτερο του ΕΟΤ το δήμαρχο του Βερολίνου Κλάους Βόβεραιτ ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με το γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Ταλέμπ Ριφάι, με τον οποίο συζήτησαν ενόψει της επίσκεψης του στην Αθήνα για το θέμα της βίζα που έχει βάλει ψηλά στην ατζέντα η Ελληνική πλευρά. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα Ελληνικά περίπτερα ενώ είχε σειρά επαφών με Βρετανούς και Γερμανούς tour operators προκειμένου να εξασφαλιστεί ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός επισκεπτών στη χώρα μας και αυτή την τουριστική περίοδο.

Συνομιλίες Νικητιάδη με Γερμανούς τουρίστες

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού επισκέφτηκε τα Ελληνικά περίπτερα και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει πως διαμορφώνεται στην έκθεση του Βερολίνου η «εικόνα» για τη νέα τουριστική σεζόν.

Ο κ.Γιώργος Νικητιάδης στο περίπτερο της Ρόδου στην ΙΤΒ

Ειδικότερα, ο κ. Νικητιάδης, κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του με tour operators και αεροπορικές εταιρείες low cost, διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του, ότι η Ελλάδα παραμένει ο πλέον ασφαλής και φιλόξενος τουριστικός προορισμός.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού παρεχώρησε συνεντεύξεις σε σημαντικά ΜΜΕ όπως ο μεγαλύτερος γερμανικός τηλεοπτικός σταθμός RTL, η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung και ο ραδιοφωνικός σταθμός ARD-WDR. 

Απευθυνόμενος στους γερμανούς τουρίστες, ο κ. Νικητιάδης τους κάλεσε να επισκεφθούν τη χώρα μας όπου είναι ευπρόσδεκτοι και επεσήμανε ότι η εικόνα που έχει καλλιεργηθεί τον τελευταίο καιρό για την Ελλάδα είναι λανθασμένη. 

Ο κ. Νικητιάδης τόνισε στους γερμανούς δημοσιογράφους ότι καμία ανταγωνίστρια χώρα δεν διαθέτει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, τα οποία είναι η συνύπαρξη του μοναδικού πολιτιστικού πλούτου με την ελληνική φυσική ομορφιά.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.