Συνέδριο ΑΒΤΑ : “Ελκυστικός προορισμός η Πελοπόννησος”

abta_peloponnisos-2015

 

Το ετήσιο συνέδριο της ABTA (Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Μεγάλης Βρετανίας) πραγματοποιήθηκε στην Πύλο και το Costa Navarino τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015. Στο συνέδριο συμμετείχαν συνολικά 526  tour operators, travel agents, εκπρόσωποι εταιρειών καθώς και τουριστικοί συντάκτες από τα σημαντικότερα έντυπα όπως η Telegraph, Travel Weekly, Travel Channel κ.ά. 

 

“Τολμάμε και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνουμε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Πελοποννήσου παρά τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης υποδεχόμενος τους Βρετανούς τουριστικούς πράκτορες. “Αποτελεί βαθιά πολιτική μας πεποίθηση ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου κάνει μεγάλα βήματα προς τα μπρος με αξιοπιστία, συνέπεια και εξωστρέφεια και δείχνει την Ελλάδα της δημιουργίας, της προσπάθειας, της ενότητας και του Ευρωπαϊκού προσανατολισμού” συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, τονίζοντας παράλληλα ότι “η εξωστρέφειά μας αποδίδει πλέον αποτελέσματα και η Πελοπόννησος καθίσταται πλέον ένας σύγχρονος ελκυστικός προορισμός”. Το πλούσιο πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμα και κυρίως τις ομορφιές της Πελοποννήσου, αλλά και τη ζεστή φιλοξενία των ανθρώπων της τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου απευθυνόμενος στους Βρετανούς επαγγελματίες του τουρισμού κατά την τελετή υποδοχής στη μαρίνα της Πύλου, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ικανοποίησή του γιατί οι συμμετοχές των tour operator από το Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασαν τον αντίστοιχο αριθμό της προηγούμενης πενταετίας.

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, τόσο κατά την υποδοχή των συνέδρων, όσο και κατά την έναρξη του Συνεδρίου την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015 τόνισε ότι “είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που το συνέδριο του ΑΒΤΑ διοργανώνεται στην Πελοπόννησο και την Ελλάδα” και υπογράμμισε τη σημασία της Βρετανικής αγοράς τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και για την Πελοπόννησο, όπου οι Βρετανοί είναι οι πρώτοι σε αφίξεις.

Ο Πρόεδρος του ΑΒΤΑ κ. Noel Josephidis χαρακτήρισε εξαιρετική τη διοργάνωση και μετέφερε τον ενθουσιασμό των συμμετεχόντων, τόσο για τη διοργάνωση, όσο και πρωτίστως για τις ομορφιές και την ελκυστικότητα του προορισμού της Πελοποννήσου”.

Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου στο χαιρετισμό της σημείωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε δύσκολες στιγμές για τη χώρα τολμά και δημιουργεί καλύτερες συνθήκες για το σήμερα και το αύριο του τόπου και, αφού αναφέρθηκε στη δύσκολη διεκδίκηση της διοργάνωσης, ευχαρίστησε για τη συνεργασία το Costa Navarino, την Aegean, το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και όλους όσους συνεργάστηκαν για την επιτυχή διοργάνωση.

Ο Βρετανός Πρέσβης στην Ελλάδα κ. John Kittmer στο χαιρετισμό του στο συνέδριο αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο σχέδιο για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την οποία χαρακτήρισε ιδιαίτερα γνώριμο και προσφιλή τόπο, αλλά και στο πλούσιο ιστορικό και πολιτιστικό της απόθεμα, κάνοντας ιδαίτερη αναφορά στη ναυμαχία του Ναβαρίνου. 

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου τουρισμού που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, η αναφορά της κας Doreen McKenzie, εκ των διευθυντικών στελεχών του ABTA, στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη διαχείριση των απορριμμάτων, η οποία δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “η διαχείριση των απορριμμάτων παίζει καταλυτικό ρόλο στην επιλογή τοποθεσίας διεξαγωγής του συνεδρίου, αλλά κυρίως στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος και το σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου ήταν ένα πλεονέκτημα για την επιλογή της”.   

 

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.