Συνεργασία Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στον τουρισμό

Σύρος, πηγή φωτογραφίας: visitgreece.gr

Συνεργασία με άξονες την τουριστική προβολή, την τουριστική εκπαίδευση και τη διευκόλυνση της τουριστικής ροής μεταξύ των δύο χωρών, προβλέπει η υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης για Συνεργασία στον Τομέα του Τουρισμού μεταξύ Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Πέτρος Αλιβιζάτος στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Φόρουμ Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λαγονήσι με κοινή πρωτοβουλία των κυβερνήσεων της Ελλάδας και των ΗΑΕ και προεδρεύοντες τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ.Θ.Πάγκαλο και τον Υπουργό Εξωτερικών των Εμιράτων Σεΐχη Αλ Νταγιάν – υπέγραψε Μνημόνιο Κατανόησης για Συνεργασία στον Τομέα του Τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών. Το Μνημόνιο Κατανόησης για Συνεργασία στον Τομέα του Τουρισμού αφορά στους ακόλουθους τομείς: 
  • Ενθάρρυνση της αμοιβαίας τουριστικής προβολής μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών, διαφημιστικού υλικού και άλλου υλικού προβολής. 
  • Διευκόλυνση της τουριστικής ροής μεταξύ των χωρών και ενθάρρυνση της συνεργασίας μεταξύ των ταξιδιωτικών γραφείων των δύο χωρών.
  • Ενθάρρυνση της συνεργασίας στον τομέα της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και ειδικότερα στην ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού όπως ο τουρισμός υπαίθρου, ο πολιτιστικός τουρισμός, θαλάσσιος τουρισμός κ.α.
  • Συνεργασία στον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.  
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στόχος του Φόρουμ είναι να αναδειχθούν οι επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα, η εξωστρέφεια, οι συνέργειες και οι συνεργασίες στους τομείς του τουρισμού, ενέργειας, αεροπορικών μεταφορών, τραπεζών, περιβάλλοντος, ναυτιλίας και καινοτομίας.  
Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.