Συνεχές και έντονο το τουριστικό ενδιαφέρον των Σέρβων για τη Θεσσαλονίκη

Ικανοποιημένη δηλώνει η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης από τη συμμετοχή της στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITTFA 2012 που πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 26 Φεβρουαρίου 2012 στο Βελιγράδι.

Συνεχίζοντας τις προσπάθειες για ενίσχυση της εξωστρέφειας, το ταξίδι στη Σερβία επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την αγάπη του γειτονικού λαού για την Ελλάδα και ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη, η οποία αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι την περσινή χρονιά οι διανυκτερεύσεις Σέρβων στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης αυξήθηκαν σε ποσοστό 18,91% και έφτασαν τις 32.723.

Τα μηνύματα που έρχονται από τη γειτονική χώρα είναι ενθαρρυντικά και ελπιδοφόρα για αύξηση του τουριστικού ρεύματος στη Θεσσαλονίκη μέσα στο 2012. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Ελληνικό περίπτερο κατακλύστηκε από επισκέψεις τόσο μεμονωμένων εν δυνάμει τουριστών που αναζητούσαν πληροφορίες για το επικείμενο ταξίδι τους, αλλά και από αναγνωρισμένους tour operators της Σερβίας που ήθελαν να κλείσουν συμφωνίες στην ελληνική αγορά. 

Την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος και το Μέλος του Δ.Σ. κ. Δημήτριος Μουσιάδης που είχαν σειρά επαφών με φορείς και επαγγελματίες του Βελιγραδίου, στους οποίους και παρουσίασαν τη Θεσσαλονίκη ως έναν από τους πιο ελκυστικούς κοντινούς τουριστικούς προορισμούς με πολλές ευκαιρίες για διασκέδαση, αναψυχή, αγορές, επισκέψεις σε μνημεία και επαγγελματικές συναντήσεις.

Την Έκθεση Τουρισμού του Βελιγραδίου επισκέφθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. κ. Γιώργος Κολέτσος.

Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης θα επιμείνει στην εξωστρέφεια, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων τουριστών από το εξωτερικό, ως σωσίβιο σωτηρίας και αντίδοτο στην οικονομική κρίση που μαστίζει όλους τους Έλληνες. 

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.