Τουρκία: Αύξηση στα τουριστικά έσοδα κατά 3,8%

Αυξημένα είναι τα τουριστικά έσοδα της γείτονος χώρας τους πρώτους μήνες της θερινής σαιζόν κατά 3,8%, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εθνικής Στατιστικής Αρχής. Αντίθετα, λιγότεροι ήταν οι Τούρκοι τουρίστες που ταξίδεψαν στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, κατά τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο 2012 τα τουριστικά έσοδα έφθασαν τα 5,5 δις δολάρια. Το  82.1% αυτών προήλθε από αλλοδαπούς επισκέπτες ενώ το 17.9% από Τούρκους που μένουν στο εξωτερικό.

Επίσης, τα περίπου 4,3 δις δολάρια προήλθαν από οργανωμένα ταξίδια ενώ τα υπόλοιπα 1,3 δις δολάρια από μεμονωμένους ταξιδιώτες.

Η μέση κατα κεφαλή δαπάνη υπολογίζεται στα 598 δολάρια κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Περισσότερα φαίνεται να δαπανούν οι Τούρκοι που κατοικούν στο εξωτερικό καθώς δαπανούν κατά μέσο όρο 1.095 δολάρια κατ’ άτομο.

Αντίθετα, λιγότεροι Τούρκοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό καθώς όπως αναφέρει η στατιστική αρχή ο αριθμός των αναχωρήσεων μειώθηκε κατά 0,2% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Μειωμένη εμφανίζεται και η τουριστική δαπάνη των Τούρκων τουριστών που ταξίδεψαν στο εξωτερικό κατά 15% την περίοδο Απριλίου – Ιουνίου 2012.

Συγκεκριμένα, οι συνολικές δαπάνες ήταν 1,1 δις δολάρια από μεμονωμένους τουρίστες και 43 εκ. από οργανωμένα ταξίδια
Συνολικά ταξίδεψαν 1,7 εκ. Τούρκοι πολίτες στο εξωτερικό και η μέση κατά κεφαλήν δαπάνη ήταν 668 δολάρια.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.