Το πιο … «μυρωδάτο» φεστιβάλ του καλοκαιριού στην Κέα

festival-proionton-2

Στις 24, 25 και 26 Αυγούστου διοργανώνεται, για τέταρτη συνεχή χρονιά, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Κορησσίας το Τριήμερο Φεστιβάλ Αγροτικών Προϊόντων Κέας, το πιο «μυρωδάτο» φεστιβάλ του καλοκαιριού.

Για τρεις ημέρες η «καρδιά» της τζιώτικης υπαίθρου «χτυπά» στην Κορησσία, σε ένα φεστιβάλ μεγάλου γαστριμαργικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Μικροί παραγωγοί και επιχειρηματίες του νησιού, πολλά διαφορετικά είδη τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, συνταγές, μυστικά μαγειρικής και κεράσματα από όλα τα καταστήματα του νησιού, ζωντανή μουσική και χορός, συνθέτουν το σκηνικό του 4ου Φεστιβάλ Αγροτικών Προϊόντων.

Με βασικά «συστατικά» την αγάπη για τον πλούτο της τζιώτικης γης και την ανάδειξή του ως αναπόσπαστο κομμάτι της τζιώτικης πολιτιστικής κληρονομιάς, το Φεστιβάλ Αγροτικών Προϊόντων φιλοδοξεί να φέρει κοντά το ευρύ κοινό με το γευστικό πλούτο του νησιού μας και να αποτελέσει σημείο συνάντησης παραγωγών, καταναλωτών και επισκεπτών της Κέας. Το προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου στην Κορησσία «μεταμορφώνεται» για τρεις ημέρες σε αυλή γεύσεων, χρωμάτων, αρωμάτων και πανάρχαιων πρακτικών παραγωγής, δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει μια μεγάλη γκάμα εκλεκτών προϊόντων της τζιώτικης φύσης, να έρθει σε απευθείας επαφή με τους παραγωγούς, τον μύθο και την ιστορία πίσω από κάθε προϊόν, να ενημερωθεί για τις ευεργετικές ιδιότητες των προϊόντων και να γευτεί την τοπική κουζίνα, ενώ φεύγοντας μπορεί, εάν θέλει, να πάρει μαζί του, λίγο ακόμα από Τζια, καθώς όλα σχεδόν τα προϊόντα θα διατίθενται προς πώληση.

Ξεχωριστή θέση στο Τριήμερο Φεστιβάλ Αγροτικών Προϊόντων κατέχουν η μαγειρική, με τη συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των εστιατορίων του νησιού και της μαεστρίας του Συλλόγου Γυναικών Κέας «Η Μελίτη». Την Κυριακή 26 Αυγούστου μην χάσετε την επίδειξη παρασκευής Τζιώτικου “Πασπαλά”. Παράλληλα, ντόπιοι οργανοπαίχτες και χορευτές θα ξεκινήσουν ένα τυπικό τζιώτικο γλέντι, ευελπιστώντας να παρασύρουν τους παριστάμενους στο ρυθμό τους.

Τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Αγροτικών Προϊόντων έχει αναλάβει ο Δήμος Κέας. Είσοδος ελεύθερη!

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.