Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ το 6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το 6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/artfools που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και την artfools ομάδα πολιτισμού, με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του ΤΕΙ Λάρισας και του Γαλλικού Ινστιτούτου και τελεί για πρώτη φορά υπό την αιγίδα και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Σύμβουλος διοργάνωσης είναι η Alpha Marketing.

Έχοντας δώσει ιδιαίτερα αξιόλογα δείγματα δουλειάς κατά τα προηγούμενα χρόνια, δικαίως το φετινό 6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας / Αrtfools Video Festival 2014 που θα πραγματοποιηθεί από 14-23 Φεβρουαρίου φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά πράγματα όχι μόνο της Λάρισας, αλλά και διεθνώς.

Αναβαθμισμένο, πιο δυναμικό και πιο δημιουργικό το φετινό Φεστιβάλ, αποτελεί πόλο έλξης για κινηματογραφιστές αλλά και «σινεφίλ» όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, καθώς πάνω από 60 ξένοι δημιουργοί έστειλαν τις συμμετοχές τους, εκ των οποίων, στο φεστιβάλ θα προβληθούν οι 28.

Ξεχωριστή τιμή για τη φετινή διοργάνωση είναι η παρουσία καταξιωμένων σκηνοθετών, όπως ο Παντελής Βούλγαρης, ο οποίος και θα τιμηθεί από το Φεστιβάλ για την προσφορά του στον ελληνικό και διεθνή κινηματογράφο, ο Κώστας Καπάκας, δημιουργός του πολυβραβευμένου «Peppermint» και φυσικά ο Λαρισαίος νέος σκηνοθέτης Αλέξανδρος Αβρανάς, ο οποίος πρόσφατα βραβεύτηκε στις Κάννες.

Προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, σεμινάρια, αφιερώματα, εκθέσεις φωτογραφίας, είναι μερικές μόνο από τις δράσεις του, με κορυφαίο γεγονός το διαγωνιστικό μέρος που θα πραγματοποιηθεί από 20 έως 23 Φεβρουαρίου.

Χώροι Διεξαγωγής είναι τα «Victoria Cinemas», το Ξενοδοχείο «Μετροπόλ», το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και το «Μεταλλουργείο».

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.