Φωτεινή Αραμπατζή: «Η άγρια υπερφορολόγηση πλήττει τον ελληνικό τουρισμό»

arambatzi-foteiniweb

 

Η Υπεύθυνη του Τομέα Τουρισμού, βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ελλάδα αποτελεί έναν αδιαμφισβήτητα ακαταγώνιστο τουριστικό προορισμό, με συγκριτικά πλεονεκτήματα την ιστορία, τον πολιτισμό, τη διαχρονικότητα και την πολυποικιλότητα του φυσικού κάλλους. Έχει όλες τις δυνατότητες να βρίσκεται στην κορυφή.

Ο ελληνικός τουρισμός, ως διαχρονική “σταθερά” και αποφασιστικός αναπτυξιακός μοχλός της χώρας μας, επιβάλλεται – πολύ περισσότερο, σε αυτά τα δύσκολα χρόνια της βαθιάς κρίσης – να αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία ως εθνική υπόθεση. Ως πολύτιμο εργαλείο οικονομικής ανάκαμψης, κοινωνικής συνοχής και διεθνούς αναγνώρισης.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αντιμετωπίζει τον ελληνικό τουρισμό ως όχημα ευκαιριακών επικοινωνιακών εντυπώσεων. Απομυζεί την υγιή επιχειρηματικότητα και υπονομεύει την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος μας, μέσω της άγριας υπερφορολόγησης.

Ο τουριστικός κλάδος της χώρας μας έχει απόλυτη ανάγκη από πολιτικές, που θα τον θωρακίσουν μπροστά στον διεθνή ανταγωνισμό και θα εκτινάξουν τη δυναμική του.

Έχει ανάγκη από πολιτικές, που θα εμφυσήσουν την διαρκή προσαρμογή του στα νέα δεδομένα της παγκόσμιας αγοράς, με έμφαση στην άμβλυνση της εποχικότητας και τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου σε δωδεκάμηνη βάση.

Έχει ανάγκη από συγκροτημένες δράσεις στήριξης της επιχειρηματικότητας, ενίσχυσης της καινοτομίας και τόνωση της εξωστρέφειας, μέσα σε ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό περιβάλλον.

Έχει ανάγκη από μία Κυβέρνηση, που δεν θα διώκει την ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά θα την στηρίζει έμπρακτα μπροστά στις προκλήσεις της διεθνούς – όλο και πιο απαιτητικής – τουριστικής αγοράς.

Η αυριανή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα βάλει ξανά – όπως και στο παρελθόν – τον ελληνικό τουρισμό ως προτεραιότητα στην πολιτική ατζέντα της χώρας. Αναγνωρίζοντας τον κομβικό ρόλο του στην αύξηση του εθνικού προϊόντος, στη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, στην ισχυροποίηση των τοπικών οικονομιών και κοινωνιών, στην προστασία του περιβάλλοντος».  

 

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.