2007: Η πρώτη πτήση Πεκίνο – Αθήνα

airchina-arrival-athens-2007

2007: Προσγειώνεται στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών η πρώτη- στην ιστορία-  πτήση της AirChina από το Πεκίνο στην Αθήνα. Η πρώτη πτήση ξεκίνησε στις 28 Νοεμβρίου 2007 από το αεροδρόμιο του Πεκίνο και έφτασε στην Αθήνα στις 29 Νοεμβρίου στις 5.50 π.μ, μεταφέροντας μεταξύ άλλων και τον τότε υπουργό τουριστικής ανάπτυξης, κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο. Η νέα αυτή σύνδεση πλαισιώθηκε από εορταστικές εκδηλώσεις στα αεροδρόμια των δύο χωρών. 


Nέα παιδιά από την Ελλάδα και την Κίνα υποδέχονται τον τότε Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Α. Σπηλιωτόπουλο και τον πρόεδρο της Air China
 

Το «δέσιμο» της κορδέλας (ribbon tie up), το οποίο και συμβολίζει την ένωση των δύο προορισμών πραγματοποίησαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κ. Παράσχης και ο πρόεδρος της Air China παρουσία του κ. Σπηλιωτόπουλου και της κας Πετραλιά.

Σύμφωνα, με ανακοίνωση του αεροδρομίου, η AirChina πραγματοποιούσε δύο νέα δρομολόγια που συνέδεαν την Αθήνα με το Πεκίνο και το Ντουμπάι (ενδιάμεσος σταθμός), αναχωρώντας από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», κάθε Δευτέρα και Πέμπτη με αεροσκάφος τύπου Boeing 767-200. 

Δύο χρόνια μετά, το Μάιο του 2009 η Air China διέκοψε τις πτήσεις προς Αθήνα για να τις ξεκινήσει και πάλι στις 11 Μαΐου 2011 με ενδιάμεσο σταθμό το Μόναχο, αυτή τη φορά.

Από τον Οκτώβριο του 2017 η Air China συνδέει απευθείας το Πεκίνο με την Αθήνα, πραγματοποιώντας τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις. 

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.