40th SEFI Annual Conference: Εστιάζοντας στην Εκπαίδευση των Μηχανικών και την Ανάπτυξη

Εστιάζοντας στην Εκπαίδευση των Μηχανικών και μέσω αυτής στην Ανάπτυξη, το 40ο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για την Εκπαίδευση των Μηχανικών (40th Annual Conference of the European Society for Engineering Education – SEFI), πραγματοποιείται, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από 23 έως 26 Σεπτεμβρίου 2012 στη Θεσσαλονίκη, υπό την Αιγίδα της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Φοιτητών Τεχνολογίας (Board of European Students of Technology – BEST). Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, είναι ο Άρης Αβδελάς, Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. 

Στόχος του Συνεδρίου είναι, μεταξύ άλλων, η συμβολή στην κατάρτιση των Μηχανικών του μέλλοντος και στην προώθηση καινοτόμων δράσεων για την εκπαίδευση των Μηχανικών. Περισσότεροι από 150 Επιστήμονες από 32 χώρες, 100 φοιτητές Πολυτεχνείων και Πολυτεχνικών Σχολών, καθώς και εκπρόσωποι όλων των κλάδων των Μηχανικών, θα μελετήσουν καίρια ζητήματα που συνδέονται με τους Ευρωπαϊκούς στόχους αλλά και τις στρατηγικές του SEFI για το 2020. Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν θέματα δια βίου μάθησης, φύλλου και διαφορετικότητας, έρευνας σε θέματα εκπαίδευσης των Μηχανικών και δεοντολογίας, τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, διασφάλισης ποιότητας, συνεργασίας ακαδημαϊκής κοινότητας και επιχειρήσεων, παγκόσμιας κινητικότητας και διεθνούς συνεργασίας. Παράλληλα με τις επιστημονικές εργασίες, θα διεξαχθούν εκπαιδευτικά εργαστήρια (workshops) και συνεδριάσεις των Επιτροπών του SEFI, ανοιχτά σε όλους τους Συνέδρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του Συνεδρίου, θα απονεμηθεί το Leonardo da Vinci Medal στη διεθνή προσωπικότητα της Υπολογιστικής Επιστήμης Καθηγητή Ιωσήφ Σηφάκη, κάτοχο από το 2007 του Βραβείου A.M. Turing, του αποκαλούμενου και Νόμπελ Πληροφορικής. To Leonardo da Vinci Medal απονέμεται για πρώτη φορά σε Έλληνα επιστήμονα. Με το μετάλλιο αυτό έχουν τιμηθεί προσωπικότητες όπως οι Jacques Delors, Olgierd C. Zienkiewicz, Pierre Laffitte, Santiago Calatrava κ.ά.

Οι εργασίες του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθούν στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και η επίσημη γλώσσα είναι η Αγγλική. Στο χώρο του φουαγιέ θα φιλοξενηθεί επιχειρηματική έκθεση, με συμμετοχή Φορέων και κορυφαίων εταιρειών του κλάδου, μεταξύ των οποίων το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και οι Dassault Systemes, National Instruments, MathWorks, Archirodon, Hewlett Packard, ARM, TITAN, Τράπεζα Αττικής, Alumil, Fibran, Isomat και Civilshop.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.