ΠΝΟ: Εξώδικα και απεργίες για την ικανοποίηση των αιτημάτων της

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σε χθεσινή της συνεδρίαση, προκαλώντας ερωτηματικά για το τι θα γίνει με τα 237 δρομολόγια κρουαζιέρας  που έχουν προγραμματιστεί μέχρι τέλος του 2011 μόνο στον Πειραιά.
Την αποστολή εξωδίκου προς τον αρμόδιο και συναρμόδιο Υπουργό, καθώς και στις εργοδοτικές οργανώσεις και στο ΝΑΤ, αποφάσισε η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).
Στο εξώδικο θα αναφέρονται τα αιτήματα της Ομοσπονδίας, τα οποία αν δεν ικανοποιηθούν τότε η ΠΝΟ θα προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Στην ανακοίνωσή της, η ΠΝΟ αναφέρει ότι θα υπάρξει νεότερη απόφαση για τυχόν κινητοποιήσεις. 
Ωστόσο, μία τέτοια εξέλιξη θα έχει επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση των Ελληνικών λιμανιών που δέχονται κρουαζιερόπλοια μέχρι τέλος του έτους. Μόνο στον Πειραιά έχουν προγραμματιστεί συνολικά 237 δρομολόγια για τους επόμενους τρεις μήνες, η πλειονότητα των οποίων θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο (158 δρομολόγια).

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Ομοσπονδίας συζητήθηκαν τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο και εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση όσον αφορά την ασφάλιση, τη ναυτική εκπαίδευση, κ.ά.
Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.