Στο Παγκόσμιο συνέδριο Καρδιολογικών Αρρυθμιών ο Νικητιάδης

Στην οικονομική «αρρυθμία» που έχει διαγνωστεί σε πολλές χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ.Γιώργος Νικητιάδης μιλώντας στο 14ο Παγκόσμιο Συνέδριο Καρδιολογικών Αρρυθμιών, το οποίο διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ο κ.Νικητιάδης, απευθυνόμενος στους πολυάριθμους προσκεκλημένους, από σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου, υπενθύμισε την ελληνική προέλευση της λέξης «αρρυθμία» που αποτελείται από το στερητικό «Α» και τη λέξη «ρυθμός» που σημαίνει εναλλαγή κινήσεων και ήχων, κατά χρονικά διαστήματα που βρίσκονται σε τάξη μεταξύ τους.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, τόνισε ότι έχει διαταραχθεί ο οικονομικός «ρυθμός» με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στις ευρωπαϊκές χώρες και ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες καλούνται σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο να προβούν στις κατάλληλες πολιτικές κινήσεις ώστε να περιορίσουν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Ο κ.Νικητιάδης, καλωσόρισε τους συνέδρους, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, και επισήμανε ότι δεν είναι μόνο η Ελλάδα που βρίσκεται σε δυσχερή θέση αλλά και άλλες χώρες όπως η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιρλανδία και για αυτό το λόγο η «θεραπεία» πρέπει να είναι ευρωπαϊκή . Στη συνέχεια, ο υφυπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, καθηγητή καρδιολογίας του πανεπιστημίου της Κρήτης και εκλεγμένο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Παναγιώτη Βάρδα για την άψογη διοργάνωση και επισήμανε ότι στη χώρα μας υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης για τη «φιλοξενία» ιατρικών συνεδρίων, τα οποία μπορούν να συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού τομέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρρυθμιών, που διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια, συμμετέχουν πολλοί Έλληνες αλλά και 320 ξένοι επιστήμονες που θεωρούνται κορυφαίοι στο χώρο της καρδιολογίας και της αντιμετώπισης των αρρυθμιών.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.