Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για τις κρουαζιέρες στο Αιγαίο

white cruise ship

Η κρουαζιέρα έχει ήδη μπει σε τροχιά ανοίγματος με λιμάνια της χώρας μας να πρωτοστατούν στα προγράμματα της φετινής σαιζόν που ξεκινούν από τον προσεχή Μάιο. Εταιρείες όπως η Celestyal Cruises, η Seabourn, η Costa Cruises, η TUI Cruises, η Royal Caribbean, η MSC και η AIDA cruises έχουν ήδη ανοίξει τα συστήματα κρατήσεων τους, δηλώνοντας αισιόδοξες για τη ζήτηση.

Οι προϋποθέσεις που θέτουν οι εταιρείες για την επιβίβαση όσων έχουν κάνει κράτηση είναι το αρνητικό μοριακό τεστ PCR 72 ωρών πριν την επιβίβαση ή/και ο πλήρης εμβολιασμός των επιβατών. Σε κάθε περίπτωση, οι εταιρείες παραπέμπουν στα μέτρα και τους περιορισμούς που ισχύουν ανά χώρα.

Η Celestyal Cruises ξεκίνησε τις κρατήσεις για την επταήμερη κρουαζιέρα “Μυθικό Αρχιπέλαγος” στις 9 Απριλίου 2021, η οποία θα πραγματοποιείται από 28 Ιουνίου έως και 30 Αυγούστου 2021, από το λιμάνι του Λαυρίου και δυνατότητα επιβίβασης από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Από τις 30 Αυγούστου και για το υπόλοιπο της τουριστικής περιόδου, το Celestyal Olympia θα πραγματοποιεί τις κρουαζιέρες τριών και τεσσάρων διανυκτερεύσεων «Εικόνες Αιγαίου» και «Εικόνες Εξερεύνησης», επίσης, από το λιμάνι του Λαυρίου. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Celestyal Cruises, κ. Κρις Θεοφιλίδης, εξέφρασε την αισιοδοξία της εταιρείας για την αυξανόμενη ζήτηση, τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις κρουαζιέρες.

Επίσης, η Seabourn, ανακοίνωσε το άνοιγμα των κρατήσεων της στις 12 Απριλίου, για την επταήμερη κρουαζιέρα που ξεκινά δρομολόγια από τις 3 Ιουλίου με αφετηρία τον Πειραιά. Μετά την έγκριση που έλαβε από το Υπουργείο Τουρισμού, ο πρόεδρος της εταιρείας, Τζος Λίμποβιτς (Josh Leibowitz) δήλωσε ευγνώμων προς την Ελλάδα που υποδέχεται και πάλι την Seabourn αυτό το καλοκαίρι.

Από που θα ξεκινούν οι κρουαζιέρες φέτος (Ports of Call)

Οι φετινές κρουαζιέρες θα ξεκινούν από Λαύριο (Celestyal Cruises), από Πειραιά (Seabourn), από Κέρκυρα (Marella Cruises) και Ηράκλειο Κρήτης (AIDA cruises). Θα υπάρχουν, ωστόσο, και κρουαζιέρες από Βενετία (Costa Cruises, MSC), Μάλτα (TUI Cruises) και Κύπρο (Royal Caribbean) προς ελληνικούς προορισμούς.

Οι δημοφιλέστεροι ελληνικοί προορισμοί κρουαζιέρας

Η Μύκονος, είναι σίγουρα ο δημοφιλέστερος προορισμός κρουαζιέρας, αφού βρίσκεται σχεδόν σε όλα τα προγράμματα των εταιρειών. Κατόπιν, έρχονται ο Πειραιάς, η Σαντορίνη, η Κρήτη και η Ρόδος.

Οι φετινές κρουαζιέρες θα συμπεριλαμβάνουν, επίσης, προορισμούς, όπως το Ναύπλιο, το Κατάκολο, την Καλαμάτα, κ.ά.

Παράταση της σαιζόν έως το τέλος του έτους

Πριν λίγους μήνες και συγκεκριμένα στα τέλη Φεβρουαρίου, οι εκπρόσωποι των εταιρειών πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη, συζητώντας, το ασφαλές άνοιγμα της κρουαζιέρας καθώς και το θέμα της παράτασης της σαιζόν έως τέλος του έτους, όπου και δεσμεύτηκαν να προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή στήριξη στον Ελληνικό Τουρισμό, όχι μόνο φέτος αλλά και στα επόμενα χρόνια.

Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο της διαδικτυακής συνάντησης του Φεβρουαρίου, είναι η πρόταση του Υπουργού Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη, σχετικά με την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στα κρουαζιερόπλοια. Ο κ. Θεοχάρης απηύθυνε παραίνεση προς τους εκπροσώπους των εταιρειών να αυξήσουν τις προμήθειες τροφοδοσίας των πλοίων τους με προϊόντα από Έλληνες παραγωγούς.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.