Με τον όρο διατροφή, στη σύγχρονη κοινωνία, θεωρούμε πως αναφερόμαστε στην καλή κατάσταση της υγείας αλλά και στην ωραία εξωτερική εικόνα που θέλουμε να αποκτήσουμε ή να διατηρήσουμε.
Πορευόμαστε μέσα από την αμεσότητα, προσδοκώντας ένα γρήγορο αποτέλεσμα το οποίο θα μας δώσει την ικανοποίηση ότι προσέχουμε το σώμα μας, άρα είναι υγιές.
Οι επιρροές που δεχόμαστε σαν καταναλωτές διαφόρων προϊόντων που υπάρχουν στην αγορά μάς οδηγούν σε μία τέτοιου είδους συμπεριφορά, άρα επιλέγουμε με βάση την επιρροή και όχι με βάση τα δικά μας πιστεύω ή συναισθήματα.
Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι κάθε μας απόφαση για να επιλέξουμε κάτι, φιλτράρεται από το συναίσθημα μας. Υπάρχουν πλέον πολλές επιλογές, οι οποίες μπορούν να μας οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, ένα ωραίο και υγιές σώμα, δημιουργώντας την ασφαλή σκέψη ότι «είμαι μία χαρά, δεν κινδυνεύω» ή «έχω ένα ωραίο σώμα, αρέσω».
Σκέψεις απόλυτα φυσιολογικές και είναι σημαντικό να πούμε ότι πρέπει να εξωτερικεύονται, να εκφράζονται δηλαδή με τρόπο υγιές και με σεβασμό. Πέραν τούτου, υψίστης σημασίας είναι η διαδρομή του συναισθήματος, κατά πόσο έχουμε τη δυνατότητα να το φιλτράρουμε έτσι ώστε να κατανοούμε τη σημασία της στοχευμένης επιλογής που χρειάζεται να γίνει έτσι ώστε να φτάσουμε στο εν λόγω επιθυμητό εποτέλεσμα.
Η ταχύτητα μέσα από την οποία διαδραματίζονται τα γεγονότα σήμερα, δεν βοηθά για να κατανοήσουμε ότι οι οποιεσδήποτε αλλαγές στο σώμα μας δεν μπορούν να παραλληλίζονται με τις προαναφερθείσες ταχύτητες της καθημερινότητας.
Οι αλλαγές που επιδέχεται το σώμα μας, κύριοι του οποίου είμαστε μόναχα εμείς και κανένας άλλος, είναι σημαντικό να έχουν παρατεταμένη διάρκεια έως και μονιμότητα όταν γίνονται στο ρυθμό που αρμόζει στον καθένα, ένεκα της μοναδικής προσωπικότητας μας.
Μέσα από την αρετή της αποδοχής θέτουμε τις βάσεις για να ενημερωθούμε επαρκώς για τις αλλαγές που ονειρευόμαστε έτσι ώστε να καταφέρουμε να τις πραγματοποιήσουμε στο ρυθμό αλλά και τη μέθοδο που θα αντιληφθούμε ότι μας ταιριάζει, κάνοντας το χρόνο φίλο και όχι εχθρό.
Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε πως όσο πιο αργά σκεφτόμαστε για το “μέσα” μας τόσο πιο γρήγορες, ποιοτικές θα είναι οι αλλαγές που θέλουμε για το “έξω” μας.